Καρκίνος του πνεύμονα: Τα πέντε συμπτώματα που προειδοποιούν ότι η νόσος έχει προχωρήσει

CC0 / / Καρκινικά κύτταρα
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022
Μια από τις πιο σοβαρές μορφές του καρκίνου είναι αυτή στον πνεύματα και πέντε συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν ότι η νόσος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ένας από τους πιο συχνούς και σοβαρούς τύπους της νόσου, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζετε όλα τα πιθανά σημάδια και συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων τόσο σε πρώιμο όσο και σε προχωρημένο στάδιο.
Πάντως, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «American Cancer Society», εάν ο καρκίνος του πνεύμονα έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, μπορεί να προκαλέσει πόνο στα οστά, αλλαγές στο νευρικό σύστημα, ίκτερο και διόγκωση λεμφαδένων.
Αυγά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.02.2022
Αυγό: Η υπερτροφή που προτιμά μέχρι και ο πρώην σταρ του μπάσκετ, Μανού Τζινόμπιλι

Τα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα σε προχωρημένο στάδιο

Λεμφαδένες

Οι λεμφαδένες είναι ένα σύστημα αδένων στο σώμα που φιλτράρουν τα υγρά του σώματος και βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Η προαναφερθείσα μη κερδοσκοπική οργάνωση για τον καρκίνο υποστηρίζει: «Το πιο κοινό σύμπτωμα εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί στους λεμφαδένες, είναι ότι αυτοί είναι συνήθως μεγαλύτεροι από το κανονικό, αλλά οι λεμφαδένες γίνονται επίσης μεγαλύτεροι εάν έχετε κάποια μόλυνση».

Εγκέφαλος

Αν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί στον εγκέφαλο, επισημαίνεται ότι «μπορεί να εμφανιστεί υπνηλία και σύγχυση, έντονοι πονοκέφαλοι, συχνά με ασθένεια και αδυναμία σ' ένα χέρι ή σ' ένα πόδι».

Συκώτι

Εάν ο καρκίνος εξαπλωθεί στο συκώτι, μπορεί να αισθανθείτε ενόχληση ή πόνο στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας και γενικότερη αδιαθεσία, να μην έχετε όρεξη με απώλεια βάρους, να έχετε πρησμένη κοιλιά, κιτρίνισμα του δέρματος και του λευκού μέρους των ματιών, καθώς και φαγούρα στο δέρμα.
Φρούτα και λαχανικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.02.2022
Αρτηριακή πίεση: Τα «λαχανικά βάζου» που μπορούν να την εκτινάξουν

Οστά

Εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί στα οστά, η «American Cancer Society» αναφέρει ότι μπορεί να προκαλέσει πόνο, συχνά στο κάτω μέρος της πλάτης, πιο αδύναμα οστά και αυξημένα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, γεγονός που προκαλεί αφυδάτωση και σύγχυση.

Επινεφρίδια

Τα επινεφρίδια είναι μικροί αδένες που βρίσκονται ακριβώς πάνω από το νεφρό. Ενώ ο καρκίνος που έχει εξαπλωθεί στα επινεφρίδια συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα, η μη κερδοσκοπική οργάνωση για τον καρκίνο επισημαίνει ότι η νόσος που έχει εξαπλωθεί και στα δύο επινεφρίδια, μπορεί να προκαλέσει αυξημένα επίπεδα σε ορμόνες των επινεφριδίων. Έτσι, στη συνέχεια, ίσως προκληθεί ζάλη, αδυναμία, κούραση και ανεξήγητη απώλεια βάρους.
Πάντως, τα κοινά σημάδια του πρώιμου καρκίνου του πνεύμονα περιλαμβάνουν βήχα τις περισσότερες φορές, αλλαγή σε έναν βήχα που έχετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, κόβετε η ανάσα σας όταν κάνετε πράγματα που μέχρι πρότινος κάνατε χωρίς πρόβλημα, καθώς και βήχα με φλέγματα (πτύελα) και αίμα.
Συμπληρώματα βιταμινών - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала