Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Λαβρόφ προς ΟΗΕ: Η αποστολή της Ρωσίας στον οργανισμό αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των ΗΠΑ

Σεργκέι Λαβρόφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022
Ο Λαβρόφ ενημέρωσε τον Γκουτέρες για τις Εγγυήσεις Ασφαλείας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τη Μόσχα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ενημέρωσε, μέσω βίντεο, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τις διαπραγματεύσεις της Ρωσίας με τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας.
«Ο Λαβρόφ ενημέρωσε λεπτομερώς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ σχετικά με τις εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ρωσίας» ανέφερε το υπουργείο.
Ο Λαβρόφ ενημέρωσε επίσης τον Γκουτέρες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μόνιμη Αποστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ λόγω των ενεργειών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σεργκέι Λαβρόφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022
Κόσμος
Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη δήλωση Λαβρόφ ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος και χώρος για τη διπλωματία»
«Ο Λαβρόφ επέστησε ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μόνιμη Αποστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ λόγω της αδυναμίας των Ηνωμένων Πολιτειών να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει της συμφωνίας για την έδρα του ΟΗΕ σχετικά με την επιστροφή των επίσημων εγκαταστάσεων της μόνιμης αποστολής που έχουν αποκλειστεί από τους Αμερικανούς, όπως και η έκδοση βίζας στους υπαλλήλους της και στα μέλη των ρωσικών αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και των κύριων επιτροπών της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала