Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πότε εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης

© AFP 2023 / Olivier Morin Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού
 Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022
Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.
Οι πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊό και έπειτα από διενέργεια θετικού rapid test σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους, που για την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού απαιτείται η διενέργεια θετικού μοριακού (PCR test).
Aπαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εισαγωγή του αποτελέσματος Rapid/PCR στο Μητρώο Ασθενών COVID - 19 από την Μονάδα Υγείας /Διαγνωστικό κέντρο/Εργαστήριο/Κλιμάκιο στο οποίο έχετε διενεργήσει τον έλεγχο.
Έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Ελλάδα
Πόσο διαρκεί το πιστοποιητικό νόσησης
Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται:
Κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό CΟVID-19, εντός 14 ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο για τους ανεμβολίαστους,
ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού CΟVID-19 (rapid test).
Συνεπώς το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους.
Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως 90 ημέρες μετά τον μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ.
Ο πρώτος θετικός έλεγχος διενεργείται από:
Δημόσια Αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία ή
Εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο.
Εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις 90 ημέρες συν μία (1) ημέρα και είναι θετικός, δεν εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης, τηρουμένων των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала