Σπλαχνικό λίπος: Η φθηνή τροφή που θα μπορούσε να το μειώσει στην κοιλιά

Πρήξιμο στο στομάχι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022
Ένα τρόφιμο αποδεικνύεται θαυματουργό, σύμφωνα με σχετική μελέτη, αναφορικά με τη μείωση του σπλαχνικού λίπους.
Το σπλαχνικό λίπος, δηλαδή το λίπος στην κοιλιά, μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές επειδή επιτίθεται σε ζωτικά όργανα του σώματός σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το μειώσετε κάνοντας απλές αλλαγές στη διατροφή σας.
Η συσσώρευση λίπους, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, που κυμαίνονται από καρδιακές παθήσεις έως διαβήτη. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την απαλλαγή από το σπλαχνικό λίπος.
Λεμονόνερο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Τι θα συμβεί στον οργανισμό μας αν πίνουμε λεμόνι με νερό καθημερινά

Ποιο τρόφιμο βοηθά στη μείωση του σπλαχνικού λίπους

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Nutrients», ένα τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του επιβλαβούς λίπους στην κοιλιά, είναι τα φασόλια.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα φασόλια ήταν σε θέση να μειώσουν το σπλαχνικό λίπος σε αρουραίους. Πάντως, έγιναν τρία πειράματα στα οποία εντοπίστηκαν αυτά τα αποτελέσματα.
Αναλυτικά, οι αρουραίοι τράφηκαν είτε με μαγειρεμένα, είτε με ολόκληρα, είτε με επεξεργασμένα φασόλια σε σκόνη. Η διάρκεια αυτών των δοκιμών ήταν 26 και 29 ημέρες αντίστοιχα. Ακόμα, το τρίτο πείραμα διήρκεσε 25 ημέρες και περιελάμβανε, επίσης, διατροφή με φασόλια.
Ύπνος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.02.2022
Αλτσχάιμερ: Η στάση ύπνου που θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο γνωστικής εκφύλισης
Συνολικά, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ακολουθώντας τη συγκεκριμένη διατροφή, αυτή ήταν σε θέση να περιορίσει τον σπλαχνικό λιπώδη ιστό, αλλά και να κάνει τους αρουραίους ελαφρύτερους.
Οι ερευνητές δήλωσαν: «Το κοινό φασόλι έχει μια ειδική δράση κατά της παχυσαρκίας, που θα μπορούσε να μειώσει τον αντίκτυπό της σε χρόνιες ασθένειες σε άτομα που είναι ήδη υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Δυνητικά, μειώνει τον κίνδυνο αύξησης βάρους των ενηλίκων, αναστέλλοντας τη συσσώρευση λιπιδίων σε αποθήκες σπλαχνικού λίπους».
Εντούτοις, η εν λόγω μελέτη αναφέρει ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα σε αυτό το σημείο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала