Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κρεμλίνο: Ελπίζει ότι η Ευρώπη θα σταματήσει να ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές των ΗΠΑ

© Sputnik / Maksim BlinovΚρεμλίνο
Κρεμλίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022
Σε δηλώσεις του στο Sputnik, τη Δευτέρα (14/02), ο Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την ελπίδα πως οι Ευρωπαίοι θα σκεφτούν τα συμφέροντά τους και θα σταματήσουν να ακολουθούν τις γραμμές των Αμερικανών.
Οι ΗΠΑ ήταν πάντα επίμονες στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν τους εταίρους τους στην Ευρώπη, αλλά η Μόσχα ελπίζει ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει στην Ευρώπη και θα σκεφτεί τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε τη Δευτέρα (14/02) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο Sputnik, ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε: «Τα ευρωπαϊκά κράτη προσπαθούν σταθερά και πολύ δυναμικά να ενισχύσουν την κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας στις διαδικασίες ένταξής τους».
Ακόμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, είναι «ένας από τους πυλώνες που ήταν πάντα "ανόητος" στην Ε.Ε.» και «οι Ευρωπαίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να αυξήσουν τον ρόλο της Ε.Ε. στην εξωτερική πολιτική αναφορικά με τις παγκόσμιες υποθέσεις».
Η αμερικανική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.02.2022
Κόσμος
«CBS»: «Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποσύρουν όλο το προσωπικό τους από το Κίεβο εντός 24 με 48 ωρών»
Επίσης, ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε: «Δεν λειτουργεί. Πρώτον, η επιρροή της Ουάσινγκτον είναι ακόμα πολύ ισχυρή. Οι ΗΠΑ δεν είχαν ποτέ έλλειψη επιμονής και ακόμα και με μια τέτοια "καουμπόικη" προσέγγιση στην προσπάθεια να επηρεάσουν τους εταίρους τους στην Ευρώπη, δηλώνουν ωμά τι πρέπει να κάνει ο καθένας και αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτό, τους λένε ευθέως τι θα τους συμβεί. Ήταν, είναι, συνεχίζει και το γνωρίζουμε καλά αυτό».
Όπως υπογράμμισε, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αυτή η κατάσταση έρχεται σε έντονη αντίθεση με την επιθυμία των Ευρωπαίων να γίνουν πιο κυρίαρχοι στα συμφέροντά τους στην εξωτερική πολιτική.
Καταληκτικά, ο ίδιος είπε: «Ας ελπίσουμε, όμως, ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει εδώ, και ότι οι Ευρωπαίοι θα σκεφτούν πρώτα από όλα το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη, όπου ζούμε δίπλα δίπλα και είμαστε άμεσοι γείτονες».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала