Διαβήτης: Το απλό τεστ με νερό που μπορεί να δείξει εάν έχουμε «σάκχαρο»

CC0 / Baudolino / Ένα ποτήρι νερό (φωτ. αρχείου)
Ένα ποτήρι νερό (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2022
Με ένα απλό τεστ μπορείτε να δείτε εάν πάσχετε από διαβήτη.
Ο διαβήτης είναι μια από τις ασθένειες που αυξάνεται παγκοσμίως και, παρόλο που υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την πάθηση, πολλές φορές οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι την έχουν.
Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι τα σημάδια που μας προειδοποιούν ότι κάτι στο σώμα μας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.
Έτσι, το τεστ που μπορείτε να κάνετε είναι απλό. Πιείτε ένα ποτήρι νερό και προσέξτε τη γεύση που αφήνει στο στόμα σας. Εάν είναι γλυκιά, θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα του νερού. Εάν η γεύση του νερού επιμένει μετά από ώρα, είναι καλύτερο να δείτε τον γιατρό σας.
Όσπρια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Χοληστερίνη και διαβήτης: Τα «τρόφιμα των φτωχών» που είναι καλύτερα και από φάρμακα
Σύμφωνα με κλινική του Κλίβελαντ στο Οχάιο, υπάρχουν λόγοι για να παραμείνετε σε εγρήγορση και να δώσετε προσοχή σε ορισμένα σημάδια που «δείχνει» το σώμα σας και που μπορεί να είναι συμπτώματα διαβήτη.
Οι ειδικοί εξήγησαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μερικές φορές παρατηρούν μια απροσδόκητη γλυκιά γεύση όταν πίνουν νερό και ότι μερικές φορές αυτό υποδηλώνει την αδυναμία του σώματός σας να ρυθμίσει το σάκχαρο, το οποίο είναι πιθανό σημάδι διαβήτη.
Οι ειδικοί υπενθύμισαν ότι υπάρχει μια ορμόνη που ονομάζεται γλυκαγόνη «που παράγεται από το πάγκρεας και συνεργάζεται με την ορμόνη ινσουλίνη για να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας».
«Ενώ η ινσουλίνη εμποδίζει το υψηλό σάκχαρο στο αίμα, η δουλειά της γλυκαγόνης είναι να εμποδίζει το σάκχαρο να πέσει πολύ χαμηλά. Αυτές οι ορμόνες μπορεί να ξεφύγουν από τον διαβήτη και αυτό θα οδηγούσε σε υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που πιθανόν αφήνουν αυτή τη γλυκιά γεύση στόμα» τόνισαν.
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι όσοι νιώθουν μια γλυκιά γεύση στο στόμα τους έχουν διαβήτη. Υπάρχουν κι άλλες βιολογικές αιτίες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, ο διαβήτης είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες.
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Διαβήτης: Το «χρυσό» ρόφημα που μειώνει το σάκχαρο στο αίμα για μήνες

Άλλα συμπτώματα του διαβήτη

Εκτός από αυτό το σύμπτωμα, υπάρχουν και άλλα που μπορούν να μας προειδοποιήσουν ότι πάσχουμε από αυτή την ασθένεια. Ένα από αυτά μπορεί να είναι η αυξημένη δίψα, η αυξημένη όρεξη και η συχνοουρία, μεταξύ άλλων.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι περίπου 422 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν σήμερα διαβήτη και 1,5 εκατομμύριο θάνατοι αποδίδονται άμεσα σε αυτή τη χρόνια ασθένεια κάθε χρόνο.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала