Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

ΕΟΔΥ: Πώς αποτυπώνεται ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό - Διευκρινίσεις του Οργανισμού

© Alexandros Michailidis / SOOCΙατρικό προσωπικό σε ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας
Ιατρικό προσωπικό σε ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2022
Ο ΕΟΔΥ ξεκαθαρίζει πως η ακριβής αποτύπωση του αριθμού των θανάτων από κορονοϊό προκύπτει με βάση την ημερομηνία θανάτου και όχι με βάση την ημερομηνία δήλωσής τους και καταγραφής στο μητρώο.
Ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το πώς αποτυπώνεται ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στις επιδημιολογικές του εκθέσεις του Οργανισμού, έπειτα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αύξηση των θανάτων που δεν ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Οργανισμός ξεκαθαρίζει πως η ακριβής αποτύπωση του αριθμού των θανάτων και της διαχρονικής τους τάσης προκύπτει με βάση την ημερομηνία θανάτου και όχι με βάση την ημερομηνία δήλωσής τους/καταγραφής στο μητρώο και κατά συνέπεια της ανακοίνωσής τους.
Επιπλέον, επισημαίνεται το ότι δεν ανακοινώνεται ο ακριβής αριθμός θανάτων ανά ημέρα, δεν ισχύει, «αφού στο Διάγραμμα 2 της ημερήσιας έκθεσης οι στήλες που εκφράζουν τον αριθμό νέων θανάτων παρουσιάζονται με βάση την ημερομηνία θανάτου. Σε κάθε στήλη αναγράφεται και ο αριθμός των θανάτων εκείνης της ημέρας (ανεξάρτητα με το πότε δηλώθηκαν)», σύμφωνα με τον Οργανισμό.
Αποόκριες εν μέσω κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2022
Ελλάδα
Τζανάκης: Πότε θα μειωθούν οι ημερήσιοι θάνατοι – Τι πρέπει να γίνει με καρναβάλια και 25η Μαρτίου
Στην έκθεση του ΕΟΔΥ, ο ημερήσιος αριθμός των νέων θανάτων έχει οριστεί ως ο αριθμός θανάτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 του μητρώου εντός των τριών τελευταίων ημερών.
«Παρ' όλα αυτά και οι θάνατοι προηγούμενων ημερών προστίθενται στο Διάγραμμα 2 σε προηγούμενες ημερομηνίες», αναφέρεται στις διευκρινίσεις του ΕΟΔΥ με τον Οργανισμό να καταλήγει πως όλοι οι θάνατοι ανακοινώνονται και περιλαμβάνονται στην έκθεση και δεν απαιτούνται υπολογισμοί όπως αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, αν θέλει κανείς να γνωρίζει ανά ημέρα πόσα άτομα κατέληξαν.
Τέλος, επισημαίνεται ότι τα δεδομένα είναι δυναμικά και μπορεί να αλλάζουν.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала