Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η αλήθεια πίσω από την εμμονή της Δύσης για «εισβολή» Ρωσίας σε Ουκρανία και ο κρυφός «διαχειριστής»

© SputnikΡωσικά στρατεύματα
Ρωσικά στρατεύματα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2022
Τα fake news και η προπαγάνδα από τις ΗΠΑ που φτάνει στο σημείο να ανακοινώνει και ημερομηνία έναρξης της υποτιθέμενης ρωσικής «εισβολής» στην Ουκρανία αποτυπώνει το μέγεθος της τεχνητής έντασης που προκαλούν για δικό τους όφελος την ώρα που αρκετά ευρωπαϊκά κράτη διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία.
Μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες προπαγάνδας και fake news Αμερικανών και άλλων δυτικών αξιωματούχων γράφεται όλες αυτές τις ημέρες δημιουργώντας ένα ψεύτικο κλίμα πολέμου και εμφανίζοντας τη Ρωσία ως τη χώρα που θα… κανιβαλίσει την Ουκρανία.
Τα ψέματα όμως, όπως σωστά λέει ο θυμόσοφος λαός, έχουν κοντά πόδια και οι γυμνοί από γεγονότα προπαγανδιστές που έλεγαν και ημερομηνίες εισβολής βρίσκονται μετέωροι στο κενό.
Η ηγεσία της Ρωσίας έχει διαμηνύσει ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία κι ότι δεν απειλεί κανέναν ενώ όπως κάθε χώρα διατηρεί το δικαίωμά της να μετακινεί στρατεύματα εντός των εδαφών της.
Μάλιστα την ώρα της κορύφωσης των fake news περί εισβολής της Ρωσίας η ηγεσία της χώρας ανακοίνωνε ότι οι στρατιωτικές μονάδες της επιστρέφουν στη βάση τους μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι έκαναν ασκήσεις κι όχι προετοιμασία εισβολής και πολέμου.
«Ακόμα και χτες που όλοι προεξοφλούσαν ότι θα γίνει η επίθεση, προσωπικά επέμενα ότι δεν είναι αυτή η κατάσταση. Δεν είναι τέτοια κατάσταση. Δεν έχει ξεκινήσει η ιστορία αυτή από τη Ρωσία» είπε χαρακτηριστικά στο Sputnik ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.
Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2022
Κόσμος
Ο Πούτιν κάνει πλάκα στα διεθνή ΜΜΕ: «Μήπως γνωρίζουν τι ώρα θα ξεκινήσει ο πόλεμος;»
Μετά από αυτά τα δεδομένα η ερώτηση είναι πώς θα συνεχίσουν οι προπαγανδιστές να ισχυρίζονται το ίδιο ψεύτικο τροπάριο ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία;
Για τον διεθνολόγο η ένταση είναι τεχνητή από την πλευρά των Αμερικανών σε μια προσπάθειά τους να εμπλέξουν σε αυτή την Ευρώπη καθαρά για τα δικά τους συμφέροντα επειδή θεωρούν τη Ρωσία γεωπολιτικό κίνδυνο.
«Αντιλαμβάνομαι ότι οι ΗΠΑ διατηρούν ένταση με τη Ρωσία. Είναι τεχνητή ένταση -που είναι αχρείαστη- σκοπεύοντας να ενεργοποιήσουν την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται τη Ρωσία ως γεωπολιτικό κίνδυνο. Επίσης, αντιλαμβάνονται ότι πολλά κράτη της Ευρώπης έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία -και δεν υπάρχει και λόγος να μην έχουν- και στην προσπάθειά τους να ανασυντάξουν το δυτικό μέτωπο όπως το ξέραμε προ της πτώσης του Βερολίνου προσπαθούν να διατηρήσουν την ένταση με τη Ρωσία και να παρασύρουν την Ευρώπη σε αυτή την ένταση» είπε.
Θεωρεί ότι οι δεσμοί πολλών ευρωπαϊκών κρατών με τη Ρωσία είναι αρκετά ισχυροί και ως εκ τούτου «βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να υπάρχει ευρωπαϊκή κινητικότητα που δεν υπήρχε στην αρχή».
Το ρωσικό ΥΠΕΞ στη Μόσχα. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2022
Κόσμος
Ουκρανία: «Η Μόσχα δεν θα αναλάβει δράση, εάν δεν προκληθεί» διαμηνύει ο Ρώσος πρέσβης στην Ε.Ε.
Η τακτική πυροδότησης συνεχούς έντασης από πλευράς των ΗΠΑ όμως όπως λέει ο κ. Δεσποτόπουλος, εάν υποθετικά οδηγούσε σε μια πολεμική δράση τότε η Ευρώπη θα ήταν αυτή που θα αντιμετώπιζε τα μεγάλα προβλήματα κι όχι οι ΗΠΑ.
«Εάν τα πράγματα με τη Ρωσία στην Ουκρανία δεν εξελίσσονταν καλά, η Ευρώπη θα ήταν αυτή που θα αντιμετώπιζε τα μεγάλα προβλήματα και όχι οι ΗΠΑ. Όπως βέβαια και η Ρωσία θα αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα κι όχι οι ΗΠΑ. Η εκτόνωση της κατάστασης αυτής που σε μεγάλο βαθμό για εμένα το έλεγα από αρχή, ήταν τεχνητή, δεν ήταν κάτι που ξεκίνησε ξαφνικά, η Ρωσία να "καταλάβει" το Κίεβο. Δεν είχε κανένα λόγο να έχει μια τέτοια στόχευση, θα είναι ευχής έργο να πέσουν οι τόνοι και να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση συνεννόησης. Μια κλιμάκωση της έντασης και μια πολεμική δράση το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είχε πολύ αρνητικές επιπτώσεις και για την Ευρώπη και για τη Ρωσία» τόνισε.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала