Η τροφή που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα κατά 50%

CC0 / / Αίμα
Αίμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2022
Ένα λαχανικό συγκεντρώνει αξιόλογο σύνολο ιδιοτήτων, ικανές να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα έως και 50%. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα καθιστά αυτό το φαγητό ιδανικό για τον έλεγχο του διαβήτη, την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Υπάρχουν πολλές ασθένειες που η κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να τις αποτρέψει, αλλά η επίδρασή της έχει αποδειχθεί επιστημονικά σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη, μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από μη ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Σύμφωνα με μελέτη που επικαλείται η «Express», μια ομάδα επιστημόνων παρατήρησε σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 μείωση του σακχάρου στο αίμα κατά 40 mg/dl τέσσερις ώρες μετά την κατανάλωση κρεμμυδιών. Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν και από μια άλλη μελέτη, που παρουσιάστηκε στην 97η ετήσια συνάντηση της Ενδοκρινικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο, στην οποία οι επιστήμονες απέδειξαν σε ένα πείραμα με εργαστηριακούς αρουραίους ότι τα κρεμμύδια μπορούσαν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα έως και 50%.

«Το κρεμμύδι είναι φθηνό και άμεσα διαθέσιμο, ενώ έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία ασθενών με διαβήτη» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Anthony Ojieh από το Delta State University.

Πώς έγινε η έρευνα

Η μελέτη εξέτασε τα αποτελέσματα διαφορετικών δόσεων κρεμμυδιού σε τρεις ομάδες αρουραίων με ιατρικά επαγόμενο διαβήτη. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι δύο δόσεις εκχυλίσματος κρεμμυδιού, 400 και 600 mg/kg την ημέρα, μείωσαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς αρουραίους κατά 50% και 35%, σε σύγκριση με την αρχική τιμή.
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.02.2022
Διαβήτης τύπου 2: Το συμπλήρωμα διατροφής που ρίχνει το σάκχαρο στο αίμα έως και 20%
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ενώσεις που είναι υπεύθυνες για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι η κερκετίνη και οι ενώσεις θείου, οι οποίες έχουν αντιδιαβητικές ιδιότητες. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «British Journal of nutrition» δείχνει ότι οι ίδιες ενώσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης, καθώς παρατηρήθηκαν σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα LDL ή κακής χοληστερόλης σε παχύσαρκα άτομα.
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των κρεμμυδιών μπορούν, παράλληλα, να βοηθήσουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και στην προστασία από θρόμβους αίματος.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала