Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ιταλία: Βάζει τέλος στη συζήτηση για την ευθανασία - Μπλόκαρε δημοψήφισμα

© AFP 2022 / Filippo MonteforteΤο ιταλικό Κοινοβούλιο
Το ιταλικό Κοινοβούλιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2022
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας μπλοκάρει το δημοψήφισμα για την ευθανασία.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε την Τρίτη αίτημα για διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος για το «δικαίωμα στον θάνατο», ενώ οι υποστηρικτές της κίνησης είχαν συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές για υποστήριξη.
Οι Ιταλοί υπερασπιστές της ευθανασίας επιδιώκουν να καταργήσουν εν μέρει τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε όσους βοηθούν στην «αυτοκτονία» ασθενών που έχουν ανίατες ασθένειες ή υποφέρουν από ανυπόφορους πόνους και έχουν ήδη λάβει τη μέγιστη δυνατή φροντίδα και θεραπεία.
Το 2019, το δικαστήριο αποποινικοποίησε εν μέρει την ευθανασία υπό ορισμένες προϋποθέσεις, εάν οι τοπικές υγειονομικές αρχές και ένα συμβούλιο δεοντολογίας την εγκρίνουν, αλλά διευκρίνισε επίσης ότι το κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει νόμο που να ρυθμίζει αυτή την πρακτική.
Ο Μάρκο Καπάτο, ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές του δημοψηφίσματος, δήλωσε στο Reuters ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν «μια κακή είδηση ​​για όσους υποφέρουν και θα πρέπει (να αντιμετωπίσουν) ακόμη περισσότερο αφόρητη ταλαιπωρία παρά τη θέλησή τους».
Η ζωή με λιοντάρια: Ρώσος πούλησε το σπίτι του στη Μόσχα για να σώσει λιοντάρια από ευθανασία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.01.2022
Η ζωή με λιοντάρια: Ρώσος πούλησε το σπίτι του στη Μόσχα για να σώσει λιοντάρια από ευθανασία
Οι υποστηρικτές του δικαιώματος στον θάνατο πέρυσι συγκέντρωσαν περισσότερες από τις διπλάσιες από τις 500.000 υπογραφές που απαιτούνταν για να ζητήσουν την έγκριση ενός δημοψηφίσματος.
«Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου πρέπει να πιέσει το κοινοβούλιο να εγκρίνει τον νόμο για την ευθανασία» έγραψε στο Twitter ο Ενρίκο Λέτα, ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).
Τα ιταλικά πολιτικά κόμματα παραμένουν βαθιά διχασμένα στο θέμα, με την κεντροαριστερά να το υποστηρίζει γενικά και την κεντροδεξιά να αντιτίθεται. Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε πρόσφατα την ευθανασία ως απαράδεκτη απόκλιση από την ιατρική δεοντολογία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала