Καρκίνος του στομάχου: Οι τροφές που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης

CC0 / / Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά
Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2022
Υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδεικνύουν συσχέτιση της διατροφής με την ανάπτυξη και εμφάνιση καρκίνου.
Μια έρευνα ανίχνευσε τη σχέση μεταξύ των επεξεργασμένων δημητριακών με τον καρκίνο του στομάχου και υπογράμμισε τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτά τα τρόφιμα.
Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία και στα οποία έχει αφαιρεθεί η θρεπτική τους αξία είναι γνωστά ως επεξεργασμένα τρόφιμα. Μεταξύ αυτών είναι τα επεξεργασμένα δημητριακά, όπως αρτοσκευάσματα, επιδόρπια, λευκό ψωμί, ζυμαρικά, μάφιν, μπισκότα, κράκερ, εκλεπτυσμένα δημητριακά πρωινού, λευκό ρύζι, τηγανίτες, βάφλες και πίτσες.
Σύμφωνα με το Medik Forum, η έρευνα εξέτασε την επίδραση μιας μεγάλης ποικιλίας τροφών και ποτών με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.
Οι ερευνητές μελέτησαν τη διατροφή των Ιταλών για 10 χρόνια. Συνολικά εξέτασαν, 230 άτομα με επιβεβαιωμένο γαστρικό καρκίνο (143 άνδρες και 87 γυναίκες ηλικίας 22 έως 80 ετών) και 547 άτομα (286 άνδρες και 261 γυναίκες ηλικίας 22 έως 80 ετών) που νοσηλεύτηκαν για οξεία μη καρκινική νόσο στο Ιταλία μεταξύ 1997 και 2007.
Παρατήρησαν ότι ο κίνδυνος ήταν αντιστρόφως ανάλογος για όσους κατανάλωναν φρούτα και λαχανικά.
Αλάτι και πιπέρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.02.2022
Καρκίνος: Τρόφιμο που καταναλώνουμε καθημερινά, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο νόσησης κατά 30%
«Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν τον προστατευτικό ρόλο των φρούτων και των λαχανικών έναντι του καρκίνου του στομάχου και υποδηλώνουν την αρνητική επίδραση των (επεξεργασμένων) δημητριακών σε αυτή τη νεοπλασία» συμπέραναν οι ερευνητές.
Πολυάριθμες μελέτες κατά τη διάρκεια των ετών έχουν βρει μια σχέση μεταξύ των επεξεργασμένων τροφίμων και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου και κρούουν τον κώδωνα στην κοινωνία να φροντίσει την υγεία της μέσω υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала