Τηγανητά αυγά: Κόλπα για έναν τέλειο κρόκο

© Φωτογραφία : CC0Τηγανητό αυγό
Τηγανητό αυγό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2022
Το να πετύχεις τον τέλειο κρόκο, να μην είναι σφιχτός ούτε πολύ μελάτος μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο.
Τα τηγανητά αυγά αποτελούν ίσως την πιο απλή συνταγή μαγειρικής, αλλά για να τα πετύχεις χρειάζεται και... τέχνη.
Όπως σε όλα τα πιάτα, σημασία έχει η γεύση αλλά και το οπτικό αποτέλεσμα μετράει.
Εν προκειμένω στα αυγά, μερικές φορές δεν μπορεί να επιτευχθεί ο τέλειος κρόκος καθώς μπορεί να γίνει λευκός ή να σπάσει, αν είναι μελάτος.
Τηγανητές πατάτες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.02.2022
Το μυστικό για τραγανές πατάτες χωρίς περιττές θερμίδες - Η έξυπνη συνταγή για γεύση χωρίς ενοχές

Το κόλπο για τον τέλειο κρόκο στα τηγανητά αυγά

Ωστόσο, τα τηγανητά αυγά που ετοιμάζουν οι πιο έμπειροι σεφ φαίνονται άψογα και με μερικά απλά βήματα μπορείτε να το πετύχετε κι εσείς:
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και λιώνουμε βούτυρο. Τα αυγά τηγανισμένα σε βούτυρο είναι τα πιο νόστιμα.
Ρίχνουμε ένα αυγό στο τηγάνι.
Τα αυγά δεν πρέπει να αλατίζονται κατά το τηγάνισμα, γιατί ο κρόκος θα «θολώσει».
Καλύτερα να το αλατίσουμε όταν τηγανιστούν τα αυγά. Το ίδιο ισχύει για τα μπαχαρικά και τα λαχανικά.
Τα αυγά είναι καλύτερα να τηγανίζονται σε χαμηλή φωτιά και έτσι δεν θα είναι μόνο νόστιμα, αλλά θα συνοδεύονται και από ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала