https://sputniknews.gr/20220215/tiganita-ayga-kolpa-gia-enan-teleio-kroko-23840822.html
Τηγανητά αυγά: Κόλπα για έναν τέλειο κρόκο
Τηγανητά αυγά: Κόλπα για έναν τέλειο κρόκο
Το να πετύχεις τον τέλειο κρόκο, να μην είναι σφιχτός ούτε πολύ μελάτος μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο. 15.02.2022, Sputnik Ελλάδα
2022-02-15T06:29+0200
2022-02-15T06:29+0200
2022-02-15T10:28+0200
αβγό
αυγά
μαγείρεμα
μαγειρική
συνταγές
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e6/02/0e/23840771_0:126:1920:1206_1920x0_80_0_0_8467bdf9ad29b3d22a73e3d9f0d07c3a.jpg
Τα τηγανητά αυγά αποτελούν ίσως την πιο απλή συνταγή μαγειρικής, αλλά για να τα πετύχεις χρειάζεται και... τέχνη.Όπως σε όλα τα πιάτα, σημασία έχει η γεύση αλλά και το οπτικό αποτέλεσμα μετράει.Εν προκειμένω στα αυγά, μερικές φορές δεν μπορεί να επιτευχθεί ο τέλειος κρόκος καθώς μπορεί να γίνει λευκός ή να σπάσει, αν είναι μελάτος.Το κόλπο για τον τέλειο κρόκο στα τηγανητά αυγάΩστόσο, τα τηγανητά αυγά που ετοιμάζουν οι πιο έμπειροι σεφ φαίνονται άψογα και με μερικά απλά βήματα μπορείτε να το πετύχετε κι εσείς:
https://sputniknews.gr/20220211/to-mystiko-gia-traganes-patates-horis-perittes-thermides---i-exypni-syntagi-gia-geysi-horis-enohes-23662654.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e6/02/0e/23840771_215:0:1920:1279_1920x0_80_0_0_a57517486ee1bd141816938589df947f.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
αβγό, αυγά, μαγείρεμα, μαγειρική, συνταγές
αβγό, αυγά, μαγείρεμα, μαγειρική, συνταγές
Τηγανητά αυγά: Κόλπα για έναν τέλειο κρόκο
06:29 15.02.2022 (Ανανεώθηκε: 10:28 15.02.2022) Το να πετύχεις τον τέλειο κρόκο, να μην είναι σφιχτός ούτε πολύ μελάτος μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο.
Τα τηγανητά αυγά αποτελούν ίσως την πιο απλή συνταγή μαγειρικής, αλλά για να τα πετύχεις χρειάζεται και... τέχνη.
Όπως σε όλα τα πιάτα, σημασία έχει η γεύση αλλά και το οπτικό αποτέλεσμα μετράει.
Εν προκειμένω στα αυγά, μερικές φορές δεν μπορεί να επιτευχθεί ο τέλειος κρόκος καθώς μπορεί να γίνει λευκός ή να σπάσει, αν είναι μελάτος.

11 Φεβρουαρίου 2022, 05:58
Το κόλπο για τον τέλειο κρόκο στα τηγανητά αυγά
Ωστόσο, τα τηγανητά αυγά που ετοιμάζουν οι πιο έμπειροι σεφ φαίνονται άψογα και με μερικά απλά βήματα μπορείτε να το πετύχετε κι εσείς:
Ζεσταίνουμε το
τηγάνι και λιώνουμε
βούτυρο. Τα αυγά τηγανισμένα σε βούτυρο είναι τα πιο νόστιμα.
Ρίχνουμε ένα
αυγό στο τηγάνι.
Τα αυγά δεν πρέπει να
αλατίζονται κατά το τηγάνισμα, γιατί ο κρόκος θα «θολώσει».
Καλύτερα να το αλατίσουμε όταν
τηγανιστούν τα αυγά. Το ίδιο ισχύει για τα
μπαχαρικά και τα
λαχανικά.Τα αυγά είναι καλύτερα να τηγανίζονται σε
χαμηλή φωτιά και έτσι δεν θα είναι μόνο νόστιμα, αλλά θα συνοδεύονται και από ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα.