Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Η μητρότητα στη φύση: Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο από τον θηλασμό φυσητήρα στο Αιγαίο

© Φωτογραφία : Facebook / Archipelagos - Institute of Marine ConservationΘηλασμός φυσητήρα στο μπουγάζι ανάμεσα στη Μύκονο και την Ικαρία
Θηλασμός φυσητήρα στο μπουγάζι ανάμεσα στη Μύκονο και την Ικαρία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.02.2022
Οι φυσητήρες γνωστοί και ως «γίγαντες» των ελληνικών θαλασσών ανήκουν στην κατηγορία των θαλάσσιων θηλαστικών.
Μία φωτογραφία που αποτυπώνει την ομορφιά της μητρότητας στη φύση, «ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο στο Αιγαίο»: Ο θηλασμός φυσητήρα μεταξύ Μυκόνου και Ικαρίας.
Τη φωτογραφία δημοσιεύει το «Αρχιπέλαγος», το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, στο Facebook.
«Μία εικόνα που είναι αθέατη στην καθημερινότητά μας, αλλά επαναλαμβάνεται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια σε αυτή την ξεχωριστή θάλασσα» αναφέρει.
Όσο για τους φυσητήρες, τους «γίγαντες των θαλασσών μας», όπως σημειώνεται, «η παρουσία τους αναφέρεται στις ελληνικές θάλασσες από την αρχαιότητα, με τις εντυπωσιακές, για την εποχή, καταγραφές του Αριστοτέλη».
«Ως είδος κατάφερε να επιβιώσει για εκατομμύρια χρόνια, ενώ σήμερα μοιάζει να αμύνεται στην ανθρώπινη επίδραση, ζώντας στις θάλασσες που υπεραλιεύουμε, γεμίζουμε με πλαστικά απορρίμματα και επικίνδυνα λύματα και υποβαθμίζουμε με τόσους άλλους τρόπους» τονίζει ακόμα, αποστέλλοντας ηχηρό μήνυμα κατά της θαλάσσιας ρύπανσης.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала