Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ισπανία: Έρευνα για 68 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από καθολικούς κληρικούς

© AP Photo / Thibault CamusΚαθολική Εκκλησία στην Γαλλία
Καθολική Εκκλησία στην Γαλλία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.02.2022
Η Ισπανία διερευνά 68 καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από καθολικούς κληρικούς και προσωπικό.
Οι Ισπανοί εισαγγελείς ερευνούν 68 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από το προσωπικό της καθολικής εκκλησίας, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η δημόσια εισαγγελία στην πρώτη δημοσιοποίηση επίσημων στοιχείων για αντίστοιχες υποθέσεις στη χώρα.
Οι ισχυρισμοί για κακοποίηση παιδιών από καθολικούς κληρικούς και πιθανές συγκαλύψεις από την εκκλησία εμφανίζονται τώρα και στην Ισπανία, μετά από παρόμοια σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Εκκλησία σε άλλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιρλανδία και η Γαλλία.
Σύμφωνα με το Reuters, η εισαγγελία δημοσίευσε ένα ντοκουμέντο με τις ποινικές υποθέσεις που ξεκίνησαν σε 17 ισπανικές περιοχές για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων σε εκκλησίες, σχολεία και άλλα θρησκευτικά ιδρύματα, αλλά χωρίς να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες.
Η κακοποίηση παιδιών βρίσκεται στο προσκήνιο στη χώρα από τότε που η εφημερίδα El Pais ανέφερε πριν από δύο μήνες ότι είχε εντοπίσει 1.200 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν μεταξύ 1943 και 2018.
Πάπας Φραγκίσκος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.10.2021
Κόσμος
Πάπας Φραγκίσκος: Θλίψη, πόνος, ντροπή για την κακοποίηση παιδιών στην Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας
Τον Ιανουάριο, η Διάσκεψη των Ισπανών Επισκόπων δήλωσε ότι θα συστήσει επιτροπές σε επίπεδο επισκοπής για να λάβει και ακούσει καταγγελίες από θύματα κακοποίησης. Την περασμένη εβδομάδα, το κυβερνών Σοσιαλιστικό κόμμα πρότεινε τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής με επικεφαλής τον διαμεσολαβητή της χώρας.
Η Ισπανική Εκκλησία έχει μια ειδική σελίδα στον ιστότοπό της για τον χειρισμό υποθέσεων κακοποίησης, όπου αναφέρει ότι όταν υποβάλλεται καταγγελία στην Εκκλησία, όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνονται θα αποστέλλονται απευθείας στο Βατικανό. Ενθαρρύνει επίσης τα θύματα να εμφανιστούν και να υποβάλουν μήνυση στον εκάστοτε αρμόδιο περιφερειακό εισαγγελέα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала