Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κίνα κατά ΗΠΑ: Η κλιμάκωση των απειλών πολέμου επηρεάζει την οικονομία της Ουκρανίας

© Sputnik / Iliya Pitalev / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΣημαία της Κίνας στη Σαγκάη
Σημαία της Κίνας στη Σαγκάη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.02.2022
Βολές από την Κίνα κατά των ΗΠΑ για τη θέση που τηρούν όσον αφορά στην Ουκρανία.
Δηκτικό σχόλιο από πλευράς Κίνας όσον αφορά στις επιπτώσεις που έχουν οι απειλές πολέμου των ΗΠΑ στην οικονομία και τη σταθερότητα στην Ουκρανία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γουενμπίν, σημείωσε πως η κλιμάκωση των απειλών πολέμου από τη μεριά των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν επηρεάσει την οικονομία και την κοινωνική σταθερότητα της Ουκρανίας.
«Τις τελευταίες μέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κλιμακώσει τις απειλές πολέμου και έχουν προκαλέσει ένταση, που αποτέλεσε σοβαρό πλήγμα στην οικονομία, την κοινωνική σταθερότητα και στις ζωές των πολιτών στην Ουκρανία» είπε ειδικότερα.
Συμπέρανε πως αυτές οι κινήσεις των ΗΠΑ, εμποδίζουν τις προσπάθειες διαλόγου.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα της χώρας του να σταματήσει η διασπορά παραπληροφόρησης.
«Ελπίζουμε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα σταματήσουν να επιδίδονται σε τέτοια παραπληροφόρηση και θα κινηθούν με τρόπο για να διευκολύνουν την ειρήνη, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη συνεργασία» τόνισε.
Ρωσικά στρατεύματα διασχίζουν την γέφυρα της Κριμαίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.02.2022
Κόσμος
Ρωσικά στρατεύματα διασχίζουν τη γέφυρα της Κριμαίας προς τις μόνιμες βάσεις τους μετά από ασκήσεις
Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία κατηγορούν τη Ρωσία για τη μετακίνηση στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, καταγγέλλοντας σχέδιο εισβολής στη χώρα.
Η Μόσχα έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, ενώ έχει πει, επανειλημμένα, πως δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, κάτι που κρίνεται ως απειλή για την ασφάλεια της χώρας.
Η ρωσική πλευρά, επίσης, έχει τονίσει πως έχει το δικαίωμα να μετακινήσει τα στρατεύματά της εντός της επικρατείας της όπως επιθυμεί.
Η πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει σημείο τριβής μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και οδηγεί σε κακές σχέσεις Ρωσίας-Συμμαχίας.
Η ρωσική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας, ζητώντας τον περιορισμό της ανάπτυξης στρατευμάτων και πυραύλων στην περιοχή και προτείνοντας στο μπλοκ να σταματήσει την επέκτασή του κοντά στα ρωσικά σύνορα. Αλλά, η Συμμαχία εμμένει στην πολιτικών των «ανοιχτών θυρών».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала