Ο κίνδυνος για κατόχους «έξυπνων» συσκευών και gadget: Ειδικοί ανακάλυψαν πιθανό πρόβλημα

© Φωτογραφία : YouTube/CNETΈνα Apple watch (φωτ. αρχείου)
Ένα Apple watch (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.02.2022
Πρόβλημα ασφάλειας σε συγκεκριμένες «έξυπνες» συσκευές ανακάλυψαν ειδικοί της Kaspersky.
Οι ειδικοί της Kaspersky Lab ανακάλυψαν ευπάθειες σε θέματα ασφαλείας σε φορητές ιατρικές συσκευές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας τεχνολογίας.
Οι ειδικοί κατάφεραν να βρουν 18 κρίσιμα κενά στο πρωτόκολλο MQTT, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων από φορητές συσκευές και αισθητήρες. Το εν λόγω πρωτόκολλο χρησιμοποιείται όχι μόνο σε ιατρικές συσκευές, αλλά και σχεδόν σε όλα τα έξυπνα gadgets.
Ορισμένες από τις ευπάθειες ασφαλείας που ανακαλύφθηκαν καθιστούν δυνατή την υποκλοπή δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων άκρως εμπιστευτικών στοιχείων, ακόμη και πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις ενός ατόμου που αποστέλλονται από μια συσκευή μέσω του διαδικτύου.
Smartphone - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.11.2021
Κόσμος
Ισραήλ: «Ναι» στην παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων για τον εντοπισμό ασθενών με μετάλλαξη Όμικρον
Ταυτόχρονα, οι ειδικοί της Kaspersky Lab σημείωσαν ότι οι πάροχοι υπηρεσιών τηλεϊατρικής μπορούν να διατηρήσουν ασφαλή τα δεδομένα των ασθενών.
Για να γίνει αυτό πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τον όγκο των δεδομένων που μεταφέρονται, να χρησιμοποιήσουν κρυπτογράφηση και, επίσης, να ελέγχουν τακτικά το επίπεδο ασφάλειας της εφαρμογής ή της συσκευής.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала