Υπέρταση: Οι καθημερινές συνήθειες που μπορεί να γίνουν επικίνδυνες

© Φωτογραφία : pixabayΠιεσόμετρο
Πιεσόμετρο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.02.2022
Καρδιολόγος προειδοποίησε για τον κίνδυνο της έντονης σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.
Για όσους πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση αντενδείκνυται η έντονη σωματική δραστηριότητα, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο «Prime» ο καρδιολόγος της κλινικής «Medsi Premium», Αλεξέι Κούτσεροφ.
Ο συνάδελφός του, επικεφαλής του θεραπευτικού τμήματος της «Medsi Premium» και συνομιλητής στη συνέντευξη, Μιχαήλ Κομπριάνοφ, διευκρίνισε ότι κάθε ήπια φυσική άσκηση, όπως η πεζοπορία, το τένις και η κολύμβηση έχει πολλαπλά ωφέλιμη για την υγεία μας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες δραστηριότητες επιτρέπονται εφόσον επιλεγεί θεραπεία αρτηριακής υπέρτασης, ενώ προτιμότερο είναι να γίνονται τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα για 30-45 λεπτά.
Χυμός πορτοκαλιού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.01.2022
Υψηλή πίεση: Ο χυμός «υπερόπλο» που βοηθά στην υπέρταση και την καρδιά
Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα, το κάπνισμα, η κατανάλωση καφεϊνούχων και αλκοολούχων ποτών μπορούν να οδηγήσουν τα άτομα που πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση σε επιπλοκές, όπως οξύ εγκεφαλοαγγειακό επεισόδιο (εγκεφαλικό), έμφραγμα του μυοκαρδίου, χρόνια καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια, πρόσθεσε ο καρδιολόγος Αλεξέι Κούτσεροφ.
Επισήμανε ότι υψηλή αρτηριακή πίεση για έναν μεσήλικα θεωρείται η πίεση πάνω από 139/89 mm Hg, ενώ για ηλικίες άνω των 65 ετών η πίεση πάνω από 145/80 mm Hg.
Η φυσιολογική τιμή της αρτηριακής πίεσης μπορεί να διαφέρει για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, τόνισε ο ειδικός.
Καταλήγοντας, οι ειδικοί συμβούλεψαν να μην κάνουμε αυτοθεραπεία και να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια εάν απαιτείται τέτοια παρέμβαση.
Μέτρηση πίεσης - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας, δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала