Άτυπη συνεδρίαση της Ε.Ε. για την Ουκρανία σήμερα – Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΟ Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει στα μέσα ενημέρωσης στις 21 Οκτωβρίου 2021 στις Βρυξέλλες, Βέλγιο.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει στα μέσα ενημέρωσης στις 21 Οκτωβρίου 2021 στις Βρυξέλλες, Βέλγιο. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Σε άτυπη Σύνοδο της Ε.Ε. για την κατάσταση στην Ουκρανία θα συμμετάσχει σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Σύνοδο Kορυφής Ε.Ε.-Αφρικανικής Ένωσης.
Της Συνόδου θα προηγηθεί άτυπη συνάντηση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.
Στόχος της Συνόδου αυτής καθ' αυτής είναι να τεθούν οι βάσεις για μια φιλόδοξη εταιρική σχέση ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Αφρική που αφορά όλο το φάσμα των προκλήσεων.
Σύμφωνα με όσα γίνονται από πλευράς κυβέρνησης, στρατηγική επιλογή είναι τα ανοίγματα και η ενίσχυση των σχέσεων με την Υποσαχάρια Αφρική, κάτι που δρομολογείται ήδη μέσω της «διπλωματίας των εμβολίων», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε ό,τι αφορά την ενέργεια και την πράσινη μετάβαση της αφρικανικής ηπείρου, υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα ήδη έχει κομβικό ρόλο ως γέφυρα της Ευρώπης με την Αφρική μέσω της Αιγύπτου.
Το σημείο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Ελλάδα
Δολοφονία Άλκη: Ενώπιον της Ανακρίτριας ο 12ος – Τα νέα ευρήματα και η στάση των συλληφθέντων

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρουάντα, Πωλ Καγκάμε, και με τον Πρόεδρο της Νιγηρίας, Μουχαμαντού Μπουχάρι, ενώ αργότερα θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση, την ψηφιοποίηση και τις μεταφορές.
Αύριο, θα συμμετάσχει σε πάνελ μαζί με τον Ιρλανδό ομόλογό του, με θέμα τη γεωργία και την βιώσιμη ανάπτυξη.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για να μετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όπου θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα την υπονόμευση των δημοκρατικών αρχών.
Στο ίδιο πάνελ θα συμμετάσχουν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, και η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ.
Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σειρά επαφών.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала