Δίκτυο 6G: Επιστήμονες «έσπασαν» τα φρένα της νέας τεχνολογίας – Η ασύλληπτη ταχύτητα που έπιασαν

CC0 / geralt / Οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών
Οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Νέο ρεκόρ ταχύτητας στη μεταφορά δεδομένων έπιασε η τεχνολογία 6G.
Στην Κίνα, έγινε δυνατή η μεταφορά του μεγαλύτερου όγκου δεδομένων μέσα σε ένα δευτερόλεπτο με τη βοήθεια στοιχείων του μελλοντικού δικτύου 6G, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Gizmochina.
Το πείραμα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τσινγκχουά της Κίνας. Μάλιστα, έγινε με επιτυχία ασύρματη μετάδοση και λήψη ενός terrabyte σε ένα δευτερόλεπτο, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.
Ένα Apple watch (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.02.2022
Ο κίνδυνος για κατόχους «έξυπνων» συσκευών και gadget: Ειδικοί ανακάλυψαν πιθανό πρόβλημα
Οι ερευνητές θεωρούν ότι η νέα τεχνολογία θα αποτελέσει τη βάση του μελλοντικού προτύπου ασύρματης επικοινωνίας 6G.
Το 6G είναι προηγμένο σύστημα ασύρματης επικοινωνίας επόμενης γενιάς, το οποίο θα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες, ξεπερνώντας τα όρια των παραδοσιακών υπηρεσιών επικοινωνίας. Το πειραματικό σύστημα βασισμένο σε ραδιοκύματα χιλιοστού, εξαιρετικά υψηλής συχνότητας με ταχεία αλλαγή περιστροφής, λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Συγκροτήματος στο Πεκίνο και μπορεί ταυτόχρονα να πραγματοποιεί πάνω από 10.000 ζωντανές μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Κεραία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.08.2021
Ξεχάστε το 5G: Η LG έκανε επιτυχημένες δοκιμές σε δίκτυο 6G
Η Κίνα θεωρείται ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην ανάπτυξη του 6G και κατέχει το 40% των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τη μελλοντική τεχνολογία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το νέο δίκτυο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2030 και η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων υπολογίζεται να είναι 100 φορές υψηλότερη από αυτή του 5G.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала