Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΗΠΑ: Υπάρχει ακόμα «χρόνος και χώρος» για διπλωματική λύση στην κρίση της Ουκρανίας

CC0 / / Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, γνωστό ως Πεντάγωνο
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, γνωστό ως Πεντάγωνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ξεκαθαρίζει πως οι ΗΠΑ ακόμα πιστεύουν πως υπάρχει χρόνος για διπλωματική επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως υπάρχει ακόμα χρόνος και χώρος για διπλωματική επίλυση της κρίσης της Ουκρανίας, επισήμανε την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.
«Φυσικά, ένα πράγμα που λέει ο κύριος Πούτιν είναι ότι θέλει να εμπλακεί σε περισσότερο διάλογο και όπως έχουμε πει τόσο καιρό, θα καλωσορίσουμε κάτι τέτοιο. Πιστεύουμε πως υπάρχει ακόμα χρόνος και χώρος για να έχει αποτέλεσμα η διπλωματία και εργαζόμαστε με τους συμμάχους και εταίρους μας προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε ο Όστιν σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ευρώπη.
«Ένα ειρηνικό αποτέλεσμα που σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα. Για την Ουκρανία και την Ρωσία και τον λαό της. Εάν ο Πρόεδρος Πούτιν θέλει σοβαρά να πετύχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θα βρει στις ΗΠΑ και στη Συμμαχία τον καλύτερο και πιο σοβαρό συνομιλητή».
Ρωσικός στρατός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Κόσμος
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Επιστρέφουν στις βάσεις τους οι δυνάμεις που συμμετείχαν σε ασκήσεις
Σε άλλο σημείο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η Ρωσία προσθέτει επιπλέον δυνάμεις από τους 150.000 στρατιώτες που έχουν ήδη σταθμεύσει κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.
«Οι Ρώσοι λένε ότι αποσύρουν κάποιες από αυτές τις δυνάμεις τώρα που ολοκληρώνονται οι εξετάσεις, αλλά δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο» είπε ο Όστιν στις Βρυξέλλες.
«Ακριβώς το αντίθετο, βλέπουμε να προσθέτουν σε αυτές επιπλέον 150.000 στρατιώτες που έχουν πάει ήδη κατά μήκος των συνόρων, ακόμα και τις τελευταίες δύο ημέρες».

«Ανησυχητικές» οι αναφορές για βομβαρδισμούς

Καταλήγοντας, ο Λόιντ Όστιν τόνισε πως οι ΗΠΑ γνωρίζουν για αναφορές περί βομβαρδισμών στην περιοχή του Ντονμπάς και πως τους θεωρεί «ανησυχητικούς».
«Έχουμε δει τις αναφορές για τον βομβαρδισμό και θεωρούμε ότι είναι ανησυχητικοί», δήλωσε ο Όστιν και συμπλήρωσε:
«Ακόμα συλλέγουμε τις λεπτομέρειες. Όπως ξέρετε, έχουμε πει εδώ και καιρό πως οι Ρώσοι μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο για να δικαιολογήσουν μία στρατιωτική σύγκρουση. Θα το παρακολουθούμε πολύ στενά».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала