Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Λουκασένκο: Μία πιθανή αναγνώριση Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ θα γίνει σε συμφωνία με τη Ρωσία

© Φωτογραφία : BeiTA / Nikolai Petrov / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΑλεξάντερ Λουκασένκο
Αλεξάντερ Λουκασένκο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Τι λέει ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας αναφορικά με μία πιθανή αναγνώριση των αυτοαποκαλούμεων Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, διευκρίνισε σήμερα πως μία πιθανή αναγνώριση των αυτοαποκαλούμεων Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ θα γίνει μετά από συνεννόηση με τη Ρωσία.
Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε χθες πως μία τέτοια απόφαση δεν θα παραβιάζει τα συμφωνηθέντα του Μινσκ, ενώ η αμερικανική πλευρά και ειδικότερα ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, τόνισε πως μία τέτοια απόφαση θα απαιτήσει «άμεση και αυστηρή απάντηση» από πλευράς ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Ο Λουκασένκο θα έχει τις επόμενες μέρες επαφή με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, και έχει ήδη υπάρξει συζήτηση μεταξύ τους σχετικά με αυτή.
Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, έχει συμφωνήσει με τη ρωσική πλευρά να αφήσει τα εισαγόμενα πυρομαχικά στη Λευκορωσία ύστερα από τις κοινές στρατιωτικές τους ασκήσεις.
Μαχητές στο Ντονμπάς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Κόσμος
Λουγκάνσκ: Η κατάσταση στη γραμμή επαφής κλιμακώθηκε σημαντικά από χθες
Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία κατηγορούν τη Ρωσία για τη μετακίνηση στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, καταγγέλλοντας σχέδιο εισβολής στη χώρα.
Η Μόσχα έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, ενώ έχει πει, επανειλημμένα, πως δεν αποτελεί απειλή για κανέναν και εκφράζει τις ανησυχίες της για τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, κάτι που κρίνεται ως απειλή για την ασφάλεια της χώρας.
Η ρωσική πλευρά, επίσης, έχει τονίσει πως έχει το δικαίωμα να μετακινήσει τα στρατεύματά της εντός της επικρατείας της όπως επιθυμεί.
Η πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει σημείο τριβής μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και οδηγούν σε κακές σχέσεις Ρωσίας-Συμμαχίας.
Η ρωσική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας, ζητώντας τον περιορισμό της ανάπτυξης στρατευμάτων και πυραύλων στην περιοχή και προτείνοντας στο μπλοκ να σταματήσει την επέκτασή του κοντά στα ρωσικά σύνορα. Αλλά, η Συμμαχία εμμένει στην πολιτική των «ανοιχτών θυρών».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала