Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πιστοποιητικό δεύτερης νόσησης: Σε ποιους ασθενείς θα δοθεί - Ποιες οι προϋποθέσεις

© Φωτογραφία : SOOC/George VitsarasΈλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού
Έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας γνωστοποίησε σε ποιους ασθενείς θα δοθεί πιστοποιητικό επαναμόλυνσης μετά την νόσησή τους για δεύτερη φορά με κορονοϊό.
Η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε γνωστό πως θα δοθεί πιστοποιητικό νόσησης στην ειδική κατηγορία ασθενών που ενώ είχαν ολοκληρώσει τον βασικό τους εμβολιασμό και τη στιγμή που έληγε το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, νόσησαν για δεύτερη φορά.
Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ότι «σε αυτήν την ειδική ομάδα ασθενών, θα χορηγηθεί πιστοποιητικό επαναμόλυνσης (νόσησης). Είναι κάτι καθαρά διοικητικό».
Μάλιστα δήλωσε πως «κατανοούμε το πρόβλημα που υπάρχει για εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον βασικό τους εμβολιασμό και τη στιγμή που έληγε το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, νόσησαν για δεύτερη φορά».
Συμπλήρωσε δε πως προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι ο πλήρης εμβολιασμός τους και να μην έχουν κάνει τρίτη δόση του εμβολίου.
Υπενθύμισε ότι «όποιος έχει κάνει και την τρίτη δόση, δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικού νόσησης γιατί το πιστοποιητικό του εμβολιασμού ισχύει συνεχώς».
Τέλος, δήλωσε πως από τον Σεπτέμβριο είχε αποφασίσει η επιτροπή Εμβολιασμού να μην χορηγείται πιστοποιητικό για δεύτερη μόλυνση.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала