Το Twitter υψώνει νέο «τείχος» για λογαριασμούς τρολ και μηνύματα μίσους

© AP Photo / Matt Rourke, File / Εφαρμογή του Twitter στα κινητά τηλέφωνα
Εφαρμογή του Twitter στα κινητά τηλέφωνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Το Twitter πρόκειται να επεκτείνει τη λειτουργία ασφάλειας, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποκλείουν προσωρινά λογαριασμούς που στέλνουν επιβλαβή ή καταχρηστικά tweets.
Το σύστημα θα επισημαίνει λογαριασμούς που χρησιμοποιούν σχόλια μίσους, ή εκείνους που βομβαρδίζουν ανθρώπους με απρόσκλητα σχόλια και θα τους μπλοκάρει για επτά ημέρες.
Οι μισοί χρήστες της πλατφόρμας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιρλανδία θα έχουν πλέον πρόσβαση και μπορούν, επίσης, τώρα να χρησιμοποιήσουν μια συνοδευτική λειτουργία που ονομάζεται Προληπτική Λειτουργία Ασφάλειας.
Αυτό θα εντοπίσει προληπτικά δυνητικά επιβλαβείς απαντήσεις και θα παρακινήσει τους χρήστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της λειτουργίας.
Η εταιρεία δήλωσε ότι έκανε αυτή την προσθήκη με βάση τα σχόλια ορισμένων χρηστών στην αρχική δοκιμή, οι οποίοι ήθελαν βοήθεια για τον εντοπισμό ανεπιθύμητων αλληλεπιδράσεων.
Η Λειτουργία Ασφάλειας μπορεί να ενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις και το σύστημα θα αξιολογήσει τόσο το περιεχόμενο του tweet όσο και τη σχέση μεταξύ του συντάκτη του tweet και του παραλήπτη.
Οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Δίκτυο 6G: Επιστήμονες «έσπασαν» τα φρένα της νέας τεχνολογίας – Η ασύλληπτη ταχύτητα που έπιασαν
Οι λογαριασμοί τους οποίους ο χρήστης ακολουθεί ή αλληλεπιδρά συχνά δεν θα αποκλείονται αυτόματα.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συλλέξει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και ενδεχομένως θα ενσωματώσει πρόσθετες βελτιώσεις.
Το Twitter μάχεται να αντιμετωπίσει την κακοποίηση και την παρενόχληση στην πλατφόρμα του και τώρα αντιμετωπίζει στενότερο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.
Τον Ιανουάριο, ένα γαλλικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το Twitter πρέπει να δείξει ακριβώς πώς καταπολεμά τις διαδικτυακές επιθέσεις, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζει νομοθεσία για να αναγκάσει όλους τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να δράσουν γρήγορα ενάντια στη ρητορική μίσους αλλιώς θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα.
Σε απάντηση στο tweet του που ανακοίνωσε την εκτεταμένη κυκλοφορία, πολλοί χρήστες ισχυρίστηκαν ότι οι λογαριασμοί τους είχαν ανασταλεί χωρίς λόγο.
Όπως όλες οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, το Twitter βασίζεται σε έναν συνδυασμό αυτοματοποιημένης και ανθρώπινης αυτοσυγκράτησης.
Μια έκθεση του 2020 από της σχολής επιχειρήσεων της Νέας Υόρκης NYU Stern ανέφερε ότι είχε περίπου 1.500 συντονιστές σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας bbc.com.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала