Άντρας τσέπωνε 33 χρόνια τη σύνταξη των νεκρών γονιών: Τον τσάκωσαν όταν ο μπαμπάς του έγινε 100

CC0 / Americanet / Ένα νεκροταφείο στην Αμερική
Ένα νεκροταφείο στην Αμερική - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Ένας 58χρονος άντρας έπαιρνε τις συντάξεις των πεθαμένων γονιών του για περισσότερες από 3 δεκαετίες. Τον τσάκωσαν όταν ο πατέρας του θα έκλεινε τα 100.
Ο Ντόναλ Ο Κάλαχαν πέρασε τα τελευταία 33 χρόνια παριστάνοντας ότι οι γονείς του ήταν ζωντανοί, εισπράττοντας τις συντάξεις τους κερδίζοντας πάνω από 520.000 ευρώ.
Ο 58χρονος τσακώθηκε από τις κοινωνικές υπηρεσίες όταν ο πατέρας του έκλεισε τα 100 χρόνια ζωής και σύμφωνα με την ιρλανδική παράδοση, δικαιούταν να λάβει το επίδομα της εκατονταετίας – δίνεται τιμητικά από το κράτος σε όσους πολίτες κλείσουν τα 100 έτη.
Τότε, η επιθεωρητής της πρόνοιας προσπάθησε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του υπερήλικα, αλλά κατέληξε να ανακαλύψει την απάτη.
Ο Κάλαχαν εισέπραττε τις συντάξεις των πεθαμένων γονιών του από το 1987 έως το 2020.
Μάλιστα, πριν ο πατέρας του πεθάνει το 1987, ο 58χρονος σήμερα άντρας έπαιρνε και τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του – είχε πεθάνει από το 1979.
Το 2020, η επιθεωρήτρια της πρόνοιας επικοινώνησε με την τοπική νοσοκόμα της περιοχής, με γηροκομεία εκεί κοντά και νοσοκομεία, αλλά απέτυχε να βρει το ζευγάρι των Κάλαχαν.
Όμως, δεν μπόρεσε να εντοπίσει ούτε και τα πιστοποιητικά θανάτου τους κι έτσι άρχισε να παρακολουθεί το σπίτι που είχε δηλωθεί ως κατοικία τους.
«Κάποτε άρχισα να ψάχνω και σε διάφορα νεκροταφεία της περιοχής για αρκετές εβδομάδες» είπε η επιθεωρήτρια της κοινωνικής υπηρεσίας, Γκάρντα Ναγκλ, στην κατάθεσή της στο δικαστήριο.
«Τον Σεπτέμβρη του 2020 βρήκα τον τάφο της Αϊλίν Ο Κάλαχαν και την επόμενη εβδομάδα τον τάφο του Ντόναλντ Ο Κάλαχαν σε άλλο νεκροταφείο» συνέχισε η κοινωνική λειτουργός.
Ένας ηλικιωμένος άνδρας περνάει ανάμεσα από κλειστά καταστήματα στην αγορά Μοδιάνο, Θεσσαλονίκη, 29 Μαΐου 2018. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.02.2022
Ελλάδα
Καταγγελία από 90χρονο: Πλήρωνε διπλές εισφορές και τώρα του ζητούν να επιστρέψει συντάξεις 19 ετών
«Ο Ντόναλντ είχε πεθάνει τον Νοέμβρη του 1987 σε ηλικία 68 ετών, και η γυναίκα του Αϊλίν πριν 43 χρόνια, τον Μάρτη του 1979, σε ηλικία 57 ετών» εξήγησε η Ναγκλ.
Βίντεο από κάμερες ασφαλείας έδειχναν έναν άντρα να εισπράττει τις συντάξεις, με τις αρχές να πιστεύουν ότι είναι ο γιος τους Κάλαχαν, σύμφωνα με το LadBible.
Στις 9 Οκτώβρη του 2020, ο άντρας συνελήφθη με μια πληρωμή σύνταξης δεκαπενθήμερου ύψους 961,6 ευρώ σε μετρητά.
Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι το έκανε επί 33 χρόνια.
Στο σπίτι του βρέθηκαν 9.800 ευρώ σε μετρητά – πιστεύεται ότι είναι χρήματα από τις συντάξεις.
Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Κάλαχαν ανέφερε ότι ο πελάτης του είχε πρόβλημα εθισμού με τον τζόγο, για το οποίο είχε ζητήσει και ψυχολογική υποστήριξη.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς μέρες.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала