Ζάκερμπεργκ: «Βαπτίζει» τους υπαλλήλους του Facebook ως... Metamates

© AFP 2022 / Drew Angerer / Getty Images via AFPΜαρκ Ζάκερμπεργκ
Μαρκ Ζάκερμπεργκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta απένειμε νέο τίτλο στο προσωπικό του για να αντικατοπτρίσει την αλλαγή εστίασης της εταιρείας.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είπε στους υπαλλήλους ότι θα αναφέρονται πλέον ως «Metamates», αφού η εταιρεία μετονομάστηκε από Facebook σε «Meta» πέρυσι. Ο Ζάκερμπεργκ φέρεται να ανακοίνωσε την αλλαγή σε μια διαδικτυακή συνάντηση με υπαλλήλους την Τρίτη 15/2 και στη συνέχεια δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Facebook γράφοντας:
«Οι Meta, Metamates, και εγώ [οφείλουμε] να είμαστε καλοί διαχειριστές της εταιρείας και της αποστολής μας» δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ. «Πρόκειται για το αίσθημα ευθύνης που έχουμε για τη συλλογική μας επιτυχία και ο ένας απέναντι στον άλλον ως συμπαίκτες, να φροντίζουμε την εταιρεία και τους συναδέλφους μας».
Οι υπάλληλοι του Facebook αναφέρονταν στο παρελθόν ως Facebookers.
Το στέλεχος της Meta Andrew Bosworth –ο οποίος πρόκειται να γίνει Chief Technology Officer (CTO) της εταιρείας φέτος– είπε στον δημοσιογράφο του The Verge, Alex Heath την Τρίτη 15/2 ότι ο όρος «Metamates» επινοήθηκε από τον Αμερικανό μελετητή και επιστήμονα, Douglas Hofstadter, «μετά από email ενός υπαλλήλου που εμπεριείχε ιδέες».
Ο Bosworth αποκάλυψε, επίσης, ότι το νέο σύνθημα της εταιρείας «Meta, Metamates, Me» είναι «μια αναφορά σε μια ναυτική φράση που το Instagram είχε χρησιμοποιεί για λίγο».
Στην εικονική συνάντησή του με το προσωπικό την Τρίτη, ο Ζάκερμπεργκ αποκάλυψε επιπλέον ότι το σύνθημα του Facebook «Move Fast» θα γίνει «Κινηθείτε γρήγορα μαζί», ενώ το «Be Bold» θα γίνει «Χτίστε φοβερά πράγματα» και το «Be Open» θα γίνει «Live In The Future».
Ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2022
Ζούκερμπεργκ: Απειλεί να αναστείλει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη
Οι «Ενημερώσεις» του Facebook θα μετονομαστούν σε «ροή», με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας να λέει στο MarketWatch ότι η αλλαγή θα «αντικατοπτρίζει καλύτερα το ποικίλο περιεχόμενο που βλέπουν οι χρήστες στις ροές τους», όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας rt.com.
Η Facebook Inc –η οποία κατέχει τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram, την υπηρεσία messenger WhatsApp και την εταιρεία εικονικής πραγματικότητας Oculus– μετονομάστηκε σε Meta Inc τον Οκτώβριο, αφού η εταιρεία αντιμετώπισε μεγάλο αριθμό αρνητικών δημοσίων σχέσεων λόγω πολλών διαμαχών, συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού δεδομένων χρηστών από το Facebook στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica.
Έκτοτε, η εταιρεία άλλαξε τον προσανατολισμό της από το κοινωνικό της δίκτυο Facebook στον υπό ανάπτυξη εικονικό κόσμο της, το Metaverse.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала