Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα για το ΝΑΤΟ πριν τη σχετική αναφορά στο Σύνταγμα

© Sputnik / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Η Ουκρανία θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα για το ΝΑΤΟ πριν τη σχετική αναφορά στο Σύνταγμα, λέει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι.
Παραδοχή λάθους από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, σχετικά με τις προσπάθειες της χώρας του να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.
Όπως είπε σήμερα ο Ουκρανός Πρόεδρος, η Ουκρανία θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ προτού το προσθέσει ως προτεραιότητα στο Σύνταγμα της χώρας.
Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι το Παρίσι και το Βερολίνο θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν το Κίεβο να ενταχθεί στη Συμμαχία.
«Νομίζω ότι η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει να κάνουν περισσότερα για να φέρουν την Ουκρανία πιο κοντά στην ένταξη στο ΝΑΤΟ. Οι ίδιες πρέπει να ενδιαφέρονται για το θέμα και να είναι σίγουροι για αυτό» είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα που αντιτίθεται στις φιλοδοξίες της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, καθώς πολλά ευρωπαϊκά έθνη συμμερίζονται αυτό το αίσθημα.
Ουκρανία: Στρατιωτικές ασκήσεις στην Οδησσό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Κόσμος
Πληροφορίες για βομβαρδισμό από τις ουκρανικές δυνάμεις στα περίχωρα του Ντονέτσκ
Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία κατηγορούν τη Ρωσία για τη μετακίνηση στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, καταγγέλλοντας σχέδιο εισβολής στη χώρα.
Η Μόσχα έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, ενώ έχει πει, επανειλημμένα, πως δεν αποτελεί απειλή για κανέναν και εκφράζει τις ανησυχίες της για τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, κάτι που κρίνεται ως απειλή για την ασφάλεια της χώρας.
Η ρωσική πλευρά, επίσης, έχει τονίσει πως έχει το δικαίωμα να μετακινήσει τα στρατεύματά της εντός της επικρατείας της όπως επιθυμεί.
Η πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει σημείο τριβής μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και οδηγούν σε κακές σχέσεις Ρωσίας-Συμμαχίας.
Η ρωσική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας, ζητώντας τον περιορισμό της ανάπτυξης στρατευμάτων και πυραύλων στην περιοχή και προτείνοντας στο μπλοκ να σταματήσει την επέκτασή του κοντά στα ρωσικά σύνορα. Αλλά, η Συμμαχία εμμένει στην πολιτική των «ανοιχτών θυρών».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала