Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Δισεκατομμυριούχος εξηγεί γιατί οι άνθρωποι μισούν τους υπερπλούσιους

CC0 / / Ευρώ
Ευρώ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Οι ανησυχίες για την ανισότητα του πλούτου υποκινούνται από φθόνο, ισχυρίζεται ο Charlie Munger (σ.σ. Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής, επιχειρηματίας και πρώην δικηγόρος ακινήτων).
«Είναι η φύση του είδους μας να κοιτάζουμε γύρω μας άλλους ανθρώπους ζηλεύοντάς τους εάν έχουν περισσότερα από εμάς» δήλωσε ο 98χρονος επιχειρηματίας στο Yahoo Finance την Τετάρτη 16/2. «Αυτός ο φθόνος ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα».
Ο Munger έχει καθαρή αξία 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Η Berkshire Hathaway, ένας όμιλος που ελέγχεται από τους Γουόρεν Μπάφετ και Μούνγκερ, κατέχει περισσότερες από 60 εταιρείες, όπως η Geico και η Dairy Queen, καθώς και μειοψηφικά μερίδια στην Apple και σε πολλές άλλες εταιρείες.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα από την Oxfam, η οποία εργάζεται κατά της παγκόσμιας φτώχειας και ανισότητας, έδειξε ότι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν υπερδιπλασιάσει τις περιουσίες τους από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. Ο συλλογικός πλούτος τους έχει αυξηθεί από 700 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό το διάστημα.
Ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.07.2018
Κόσμος
Ο Ζάκερμπεργκ «εκτόπισε» τον Μπάφετ και έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη
Εντωμεταξύ, η ανισότητα συμβάλλει στον θάνατο περίπου 21.300 ανθρώπων κάθε μέρα, εκτιμά η Oxfam, επισημαίνοντας τον ρόλο που διαδραματίζει το χάσμα του πλούτου και οι ολέθριες απειλές που αντιμετωπίζουν τα άτομα χαμηλού εισοδήματος, όπως η έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης ή τροφής.

Μιλώντας για το χάσμα πλούτου, ο Munger είπε: «Φυσικά, δεν θα φύγει ποτέ, όσο υπάρχουν ανθρώπινα όντα» και πρόσθεσε ότι: «Στην προσωπική μου ζωή, έχω διώξει τον φθόνο και το συνιστώ [να αποβάλλουν τον φθόνο] σε όλους τους άλλους».

Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της Berkshire Hathaway τον Μάιο, ο ίδιος προέβλεψε ότι: «Η διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην ανερχόμενη γενιά θα είναι πολύ μικρότερη».
Η ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών δημιουργεί παγκόσμια «ένταση», σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο Charlie Munger, ο οποίος πιστεύει ότι οι επικριτές των υπερπλουσίων «υποκινούνται από φθόνο».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала