Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

ΝΔ: Διεγράφη ο Γιώργος Κύρτσος, μετά από αναρτήσεις στα social media

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΟ ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος .
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος . - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Εκτός ΝΔ ο Γιώργος Κύρτσος. «Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα και προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν» λέει η γαλάζια παράταξη.
Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κυβερνών κόμμα.
«Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας γνωστό ότι «με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία».
Όπως τονίζει, συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, ο κ. Κύρτσος «δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου», κάνοντας λόγο για προσβλητική στάση.
Παράλληλα, η ΝΔ, αναφερόμενη στην κριτική που ασκούσε στην κυβέρνηση, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ.Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.
Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστικού της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται ''Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας. Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής''».
Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Νίκος Δένδιας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Κόσμος
Επίσκεψη Δένδια στη Ρωσία: Η ατζέντα των συνομιλιών με Λαβρόφ και τα μηνύματα της Μόσχας
Προσφάτως, σε νέες του αναρτήσεις στα social media, ο κ. Κύρτσος είχε σχολιάσει την απόφαση για τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, κάνοντας λόγο για «πολιτικό και εθνικό σκάνδαλο».
Κριτική έχει ασκήσει και σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала