Πόσες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν σταλεί στην Ευρώπη λόγω Ουκρανίας

Η ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι γεγονός. Δείτε αναλυτικά τα δεδομένα που αφορούν τις ευρωπαϊκές χώρες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα προμηθεύουν με ολοένα και περισσότερα όπλα την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τα μέλη του συνασπισμού, αυτό είναι απαραίτητο για την ενίσχυση των ανατολικών συνόρων και τον περιορισμό της «ρωσικής επιθετικότητας».
Επί του παρόντος, οι περισσότερες από τις δυνάμεις της συμμαχίας έχουν αναπτυχθεί στην Πολωνία και τη Ρουμανία.
Η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα ότι προετοιμάζει μια «εισβολή» στην Ουκρανία, αγνοώντας τα επιχειρήματα της, ότι δηλαδή ως χώρα έχει το δικαίωμα να μετακινεί στρατεύματα στο έδαφός της, χωρίς να απειλεί κανέναν.
Παράλληλα, η Ρωσία έχει εκφράσει τις ανησυχίες της σχετικά με τη στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, σημειώνοντας ότι αποτελεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Σε ό,τι αφορά τα ρωσικά στρατεύματα, το Κρεμλίνο διεμήνυσε εκ νέου την Τρίτη ότι «είναι δικαίωμα» της Ρωσίας να διενεργεί ασκήσεις στο έδαφός της. Εξάλλου, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας σημείωσε ότι οι νότιες και δυτικές στρατιωτικές μονάδες της Ρωσίας έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν τα στρατεύματά τους στα σημεία μόνιμης ανάπτυξής τους μετά από τις ασκήσεις.
Την ίδια στιγμή πληροφορίες περί δήθεν «ρωσικής εισβολής» έχουν κυκλοφορήσει ευρέως σε δυτικά ΜΜΕ. Το «Politico» επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, είχε φτάσει να αναφέρει ως «ημέρα εισβολής»... τη 16η Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχει μοιραστεί την εν λόγω πληροφορία με τους παγκόσμιους ηγέτες.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα κατακεραυνώσει τους ισχυρισμούς αυτούς, κάνοντας λόγο για «υστερία» και απορρίπτοντάς τους ως ψευδείς που γίνονται στο πλαίσιο εκστρατείας «ενημερωτικής τρομοκρατίας» σε βάρος της Ρωσίας. Ο Πρόεδρος Πούτιν έφτασε μάλιστα να αστειευτεί με τις σχετικές αναφορές, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ: «Αστειεύεται κάποιες φορές, ζητώντας μας να ελέγξουμε εάν αναφέρουν την ακριβή ώρα που θα ξεκινήσει ο πόλεμος».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала