https://sputniknews.gr/20220218/tiganites-patates-ta-kolpa-gia-na-meinoyn-traganes-sto-mageirema-23969222.html
Τηγανιτές πατάτες: Τα κόλπα για να μείνουν τραγανές στο μαγείρεμα
Τηγανιτές πατάτες: Τα κόλπα για να μείνουν τραγανές στο μαγείρεμα
Η τέχνη του τηγανίσματος της πατάτας έχει τα μυστικά της. 18.02.2022, Sputnik Ελλάδα
2022-02-18T02:25+0200
2022-02-18T02:25+0200
2022-02-18T08:56+0200
πατάτες τηγανητές
λάδι
ενέργεια
συνταγές
πατάτα
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/442/30/4423019_0:159:3076:1889_1920x0_80_0_0_286376cdbdb4659d0d244cc05f8a663f.jpg
Το τηγάνισμα πατάτας δεν είναι και το πιο εύκολο, ειδικά αν θέλετε να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι σεφ συχνά δυσκολεύονται να τις πετύχουν με αποτέλεσμα είτε να κολλάνε μεταξύ τους είτε να καούν ή να πολτοποιηθούν. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κόλπα ώστε να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.Θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τι είδους πατάτες είναι κατάλληλες για τηγάνισμα. Η καλύτερη επιλογή φαίνεται να είναι οι πατάτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, οι οποίες θα διατηρήσουν καλά το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα.Για να προετοιμάσετε τις τηγανητές πατάτες, επιλέξτε πατάτες της ίδιας ποικιλίας με ωραίο ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Αντίθετα, μην χρησιμοποιείτε πατάτες με πράσινη-καφέ φλούδα.Μια άλλη συμβουλή είναι να κόψετε τις πατάτες σε λωρίδες ή λεπτές φέτες ίδιου μεγέθους. Ωστόσο, μην τηγανίσετε ακόμα τις πατάτες κομμένες με αυτόν τον τρόπο, καθώς πρέπει πρώτα να τις στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας.Εάν θέλετε πραγματικά τραγανές τηγανητές πατάτες, τότε τηγανίστε τις σε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο ή χάλυβα με φυτικό λάδι. Για τέλεια κρούστα, βυθίστε τις σε καλά ζεσταμένο λάδι.Τέλος, αν θέλετε τραγανές πατάτες, μην τις ανακατεύετε πολύ συχνά. Αντί για τραγανές φέτες, θα έχετε έναν χυλό. Θα πρέπει να αλατίσετε τις πατάτες στο τέλος, διαφορετικά θα κολλήσουν μεταξύ τους και αντί για ιδανικά κομμάτια θα φτιάξετε... πουρέ!Να σας υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι οι πατάτες περιέχουν μέταλλα και βιταμίνες, σε τέτοια ποσότητα που ξεπερνούν ακόμη και τις μπανάνες, το λάχανο ή τους ξηρούς καρπούς.
https://sputniknews.gr/20211230/karkinos-i-allagi-sti-diatrofi-poy-meionei-simantika-ton-kindyno-gia-ti-thanatifora-astheneia-21940757.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/442/30/4423019_174:0:2903:2047_1920x0_80_0_0_e9a836915d1cf1f37f83882a48caf913.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
πατάτες τηγανητές, λάδι, ενέργεια, συνταγές, πατάτα
πατάτες τηγανητές, λάδι, ενέργεια, συνταγές, πατάτα
Τηγανιτές πατάτες: Τα κόλπα για να μείνουν τραγανές στο μαγείρεμα
02:25 18.02.2022 (Ανανεώθηκε: 08:56 18.02.2022) Η τέχνη του τηγανίσματος της πατάτας έχει τα μυστικά της.
Το τηγάνισμα πατάτας δεν είναι και το πιο εύκολο, ειδικά αν θέλετε να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι σεφ συχνά δυσκολεύονται να τις πετύχουν με αποτέλεσμα είτε να κολλάνε μεταξύ τους είτε να καούν ή να πολτοποιηθούν.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κόλπα ώστε να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.
Θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τι είδους πατάτες είναι κατάλληλες για τηγάνισμα. Η καλύτερη επιλογή φαίνεται να είναι οι πατάτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, οι οποίες θα διατηρήσουν καλά το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα.
Για να προετοιμάσετε τις τηγανητές πατάτες, επιλέξτε πατάτες της ίδιας ποικιλίας με ωραίο ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Αντίθετα, μην χρησιμοποιείτε πατάτες με πράσινη-καφέ φλούδα.

30 Δεκεμβρίου 2021, 06:54
Μια άλλη συμβουλή είναι να κόψετε τις πατάτες σε λωρίδες ή λεπτές φέτες ίδιου μεγέθους. Ωστόσο, μην τηγανίσετε ακόμα τις πατάτες κομμένες με αυτόν τον τρόπο, καθώς πρέπει πρώτα να τις στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας.
Εάν θέλετε πραγματικά τραγανές τηγανητές πατάτες, τότε τηγανίστε τις σε ένα τηγάνι από
χυτοσίδηρο ή χάλυβα με φυτικό λάδι. Για τέλεια κρούστα, βυθίστε τις σε καλά
ζεσταμένο λάδι.
Τέλος, αν θέλετε τραγανές πατάτες, μην τις ανακατεύετε πολύ συχνά. Αντί για τραγανές φέτες, θα έχετε έναν χυλό. Θα πρέπει να αλατίσετε τις πατάτες στο τέλος, διαφορετικά θα κολλήσουν μεταξύ τους και αντί για ιδανικά κομμάτια θα φτιάξετε... πουρέ!
Να σας υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι οι πατάτες περιέχουν μέταλλα και βιταμίνες, σε τέτοια ποσότητα που ξεπερνούν ακόμη και τις μπανάνες, το λάχανο ή τους ξηρούς καρπούς.