«Φεύγουμε για να μείνουμε ζωντανοί»: Γυναίκες και παιδιά εγκαταλείπουν το Ντονμπάς για τη Ρωσία

© Ruptly«Φεύγουμε για να μείνουμε ζωντανοί»: Γυναίκες και παιδιά εγκαταλείπουν το Ντονμπάς για τη Ρωσία
«Φεύγουμε για να μείνουμε ζωντανοί»: Γυναίκες και παιδιά εγκαταλείπουν το Ντονμπάς για τη Ρωσία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Χιλιάδες πολίτες, ειδικά γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι εγκαταλείπουν την ανατολική Ουκρανία με προορισμό τη ρωσική πόλη του Ροστόφ υπό την απειλή πολέμου.
Ο άμαχος πληθυσμός από τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, κυρίως γυναίκες και παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εν μέσω κλιμάκωσης των ουκρανικών βομβαρδισμών και φόβων πολέμου στο Ντονμπάς.
Πάνω από 10.000 πολίτες, γυναίκες με τα μωρά τους στις αγκαλιές τους και μικρά αγόρια και κορίτσια εγκατέλειψαν την περιοχή και μπήκαν σε λεωφορεία και τρένα με προορισμό τη Ρωσία και συγκεκριμένα το Ροστόφ
Το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, αναφέρει ότι 26 περιοχές της Ρωσίας είναι έτοιμες να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από το Ντονμπάς.
Ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε τα χωριά Ραΐφκα, Ντονέτσκι, Βέσελα Χόρα, Ντεμπάλτσεβε και Σοκίλνικι στην Ανατολική Ουκρανία με τη χρήση οβίδων μεγάλου διαμετρήματος που απαγορεύονται από τις συμφωνίες του Μινσκ, όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού του Καθεστώτος Κατάπαυσης του Πυρός (JCCC).
Βομβαρδισμοί στην ανατολική Ουκρανία: H κατάσταση στη ζώνη σύγκρουσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Βομβαρδισμοί στην ανατολική Ουκρανία: H κατάσταση στη ζώνη σύγκρουσης
Το Ντονμπάς έχει καταγράψει δεκάδες παραβιάσεις της εκεχειρίας από το Κίεβο τις τελευταίες ημέρες που χρησιμοποιεί πυροβολικό και αντιαρματικά όπλα.
Την Παρασκευή (18/02), οι αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν την εκκένωση των συγκεκριμένων περιοχών προς την περιοχή του Ροστόφ λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στη γραμμή επαφής.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала