Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Καρκίνος: Το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που διπλασιάζει τον κίνδυνο

CC0 / / Γυναίκα που κοιμάται
 Γυναίκα που κοιμάται - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Τα χλαμύδια αποτελούν ένα συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) που όμως, σύμφωνα με έρευνα, μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο.
«Καμπανάκι» για την υγεία των γυναικών κρούει έρευνα για ένα κοινό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) το οποίο μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο για καρκίνο ωοθηκών.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου (US National Cancer Institute) και σύμφωνα με όσα μεταδίδει και η «Express», η καθυστερημένη αντιμετώπιση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο για καρκίνο ωοθηκών.
Ο λόγος, ειδικότερα, για τα χλαμύδια που, σημειωτέον, συχνά δεν εμφανίζουν συμπτώματα και επομένως είναι πιθανό να μην γίνουν αντιληπτά.
Η εν λόγω έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που έχουν μολυνθεί με χλαμύδια έχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο ωοθηκών.
Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι ο HPV δεν φάνηκε να επηρεάζει τον κίνδυνο για καρκίνο, καθώς τα χλαμύδια φάνηκε να αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα ευρήματα.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.09.2021
Καρκίνος: Τα ύποπτα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε - Τι φανερώνουν οι διαφορετικού είδους πόνοι

Τα συμπτώματα του καρκίνου ωοθηκών

Όσον αφορά στα συμπτώματα του καρκίνου ωοθηκών, ύποπτα σημάδια είναι τα εξής:
Κόπωση
Πόνος στη διάρκεια του σεξ
Δυσκοιλιότητα
Αλλαγές στην έμμηνο ρύση
Πρήξιμο
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала