Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Live από το Ντονέτσκ: Άμαχοι εγκαταλείπουν την περιοχή με λεωφορεία με προορισμό τη Ρωσία

© RuptlyLive από το Ντονέτσκ: Άμαχοι εγκαταλείπουν την περιοχή με λεωφορεία με προορισμό τη Ρωσία
Live από το Ντονέτσκ: Άμαχοι εγκαταλείπουν την περιοχή με λεωφορεία με προορισμό τη Ρωσία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Ζωντανή εικόνα από το Ντονέτσκ το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, καθώς λεωφορεία εκκενώνουν τους κατοίκους από την περιοχή εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην ανατολική Ουκρανία.
Οι αρχές του Ντονέτσκ και της αυτοαποκαλούμενης Λαιϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, ξεκίνησαν την επιχείρηση εκκένωσης πολιτών στην Ρωσία από την Παρασκευή (18/02), υπό το φόβο στρατιωτικής επίθεσης από την ουκρανική κυβέρνηση.
Η αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) έχει ήδη προχωρήσει στην εκκένωση 6.600 πολιτών, μεταξύ των οποίων περίπου 2.500 παιδιά, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης με την Ουκρανία, σύμφωνα με όσα ανέφερε το Σάββατο (19/02), το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της DPR.
Επιπλέον επισημαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη σημείων υποστήριξης της ζωής για τον πληθυσμό που εκκενώνει, σε σημεία ελέγχου σε Ουσπένκα, Μαρινίβκα, Ουλιάνοφσκ και Νοβοαζόφσκ.
Πολίτες μπαίνουν σε λεωφορεία και φεύγουν από το Ντονέτσκ προς την Ρωσία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Κόσμος
Στο κόκκινο η κατάσταση στο Ντονμπάς: Γενική κινητοποίηση σε Λουγκάνσκ-Ντονέτσκ - Συνεχής ενημέρωση
Η Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ δήλωσε, την Παρασκευή, ότι κατέγραψε 222 παραβιάσεις της εκεχειρίας στην περιοχή του Ντόνετσκ και 648 παραβιάσεις της εκεχειρίας στην περιοχή του Λουγκάνσκ.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση από την Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ αναφέρεται: «Στην περιοχή του Ντόνετσκ, η Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης κατέγραψε 222 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός, συμπεριλαμβανομένων 135 εκρήξεων. Κατά την προηγούμενη περίοδο αναφοράς, κατέγραψε 189 παραβιάσεις της εκεχειρίας στην περιοχή».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала