Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε ενέργεια και τεχνολογία σε περίπτωση κλιμάκωσης

© AP Photo / Aris OikonomouΟύρσουλα φον Ντερ Λάιεν
Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Η πρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για έτοιμο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ προς την Ρωσία, σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία. Αυτές θα αφορούν στους τομείς ενέργειας και τεχνολογίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σύμμαχοί της, έχουν προετοιμάσει ένα πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που στοχεύει στους τομείς της ενέργειας και της προηγμένης τεχνολογίας, σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στην Ουκρανία, τόνισε το Σάββατο (19/02) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Έχουμε προετοιμάσει ένα στιβαρό πακέτο οικονομικών κυρώσεων, που περιλαμβάνει τους τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας. Εάν το Κρεμλίνο χτυπήσει, μπορούμε να επιβάλλουμε υψηλού κόστους σοβαρές συνέπειες στα οικονομικά συμφέροντα της Μόσχας» είπε η φον ντερ Λάιεν στη διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου που αφορά την Διατλαντική και Ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει την Ρωσία για ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα για μία υποτιθέμενη προετοιμασία μίας εισβολής. Η Μόσχα έχει διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες, δηλώνοντας επανειλλημένως ότι δεν απειλεί κανέναν και πως ότι την ίδια στιγμή, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την στρατιωτική δραστηριότητα του NATO κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, που την θεωρεί ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Η Μόσχα έχει επίσης τονίσει ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μετακινεί στρατεύματα εντός των εδαφών της.
Η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ένα αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και της συμμαχίας. Η Μόσχα έχει προσφέρει προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, προτείνοντας όρια στην ανάπτυξη στρατευμάτων και πυραύλων και προτείνοντας το μπλοκ να σταματήσει να επεκτείνεται προς τα σύνορα της Ρωσίας. Ωστόσο η συμμαχία επισημαίνει ότι θα διατηρεί την πολιτική «ανοικτών θυρών».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала