Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή ασφαλείας: Αναφορές για πιθανή έκρηξη οβίδας στο Ροστόφ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με Ουκρανία

© Sputnik / Сергей Батурин / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΠολίτες κατευθύνονται από το Ντονμπάς στο Ροστόφ
Πολίτες κατευθύνονται από το Ντονμπάς στο Ροστόφ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Αναφορές κάνουν λόγο για πιθανή έκρηξη οβίδας στο Ροστόφ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Μία οβίδα φέρεται να εξεράγη στο έδαφος της περιοχής του Ταρασόφσκι στο Ροστόφ, ένα χιλιόμετρο μακριά από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την Ουκρανία, σύμφωνα με πηγή εφαρμογής του νόμου, που επικαλείται το Sputnik.
«Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4:00 π.μ, 300 μέτρα από ένα από τα νοικοκυριά στο χωριό Μιτιακίνσκαγια», αναφέρει.
Από την έκρηξη δεν υπήρχαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές, τονίζει η πηγή.
Νωρίτερα, οι αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ανακοίνωσαν την εκκένωσή τους από πολίτες, με κατεύθυνση το Ροστόφ της Ρωσίας καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με βομβαρδισμούς σε χωριά περιοχών στο Ντονμπάς.
Οι ηγέτες των Λαϊκών Δημοκρατιώ, υπέγραψαν διατάγματα γενικής κινητοποίησης.
Βλαντίμιρ Πούτιν - Εμανουέλ Μακρόν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Κόσμος
Εκπρόσωπος Κρεμλίνου: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Μακρόν την Κυριακή
Τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει την Ρωσία για ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα για μία υποτιθέμενη προετοιμασία μίας εισβολής. Η Μόσχα έχει διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες, δηλώνοντας επανειλλημένως ότι δεν απειλεί κανέναν και πως ότι την ίδια στιγμή, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την στρατιωτική δραστηριότητα του NATO κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, που την θεωρεί ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Η Μόσχα έχει επίσης τονίσει ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μετακινεί στρατεύματα εντός των εδαφών της.
Η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ένα αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και της συμμαχίας. Η Μόσχα έχει προσφέρει προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, προτείνοντας όρια στην ανάπτυξη στρατευμάτων και πυραύλων και προτείνοντας το μπλοκ να σταματήσει να επεκτείνεται προς τα σύνορα της Ρωσίας. Ωστόσο η συμμαχία επισημαίνει ότι θα διατηρεί την πολιτική «ανοικτών θυρών».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала