Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πολιτοφυλακή DPR: Το σχέδιο επίθεσης του Κιέβου θα φτάσει στα σύνορα Ντονμπάς - Ρωσίας εντός 48 ωρών

© AFP 2023 / SERGEI GAPONΟυκρανία - Κίεβο
Ουκρανία - Κίεβο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ, δηλώνει ότι το σχέδιο της Ουκρανίας ορίζει ότι η προγραμματισμένη επίθεση του Κιέβου θα φτάσει στα σύνορα Ντονμπάς - Ρωσίας εντός 48 ωρών
Η προγραμματισμένη επίθεση της Ουκρανίας ορίζει ότι θα φτάσει στα σύνορα Ντονμπάς - Ρωσίας εντός 48 ωρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πολιτοφυλακής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Εντουάρντ Μπασούριν.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπασούριν, οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ντονέτσκ έχουν στην κατοχή τους ένα σχέδιο αυτής της πιθανής επίθεσης στην Ανατολική Ουκρανία, η οποία μάλιστα μπορεί να γίνει πολύ σύντομα.
Σύμφωνα με τον Μπασούριν, το σχέδιο του Κιέβου είναι να ξεκινήσει με πυρά πυροβολικού και να χρησιμοποιήσει τριπλή επίθεση.
Οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν ήδη ενισχύσει απότομα τα πυρά τους, ως εκ τούτου το Ντονέτσκ είναι αναγκασμένο να απαντήσει με πυρά επίσης, είπε ο Μπασούριν.
Τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει την Ρωσία για ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα για μία υποτιθέμενη προετοιμασία μίας εισβολής. Η Μόσχα έχει διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες, δηλώνοντας επανειλλημένως ότι δεν απειλεί κανέναν και πως ότι την ίδια στιγμή, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την στρατιωτική δραστηριότητα του NATO κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, που την θεωρεί ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Η Μόσχα έχει επίσης τονίσει ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μετακινεί στρατεύματα εντός των εδαφών της.
Η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ένα αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και της συμμαχίας. Η Μόσχα έχει προσφέρει προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, προτείνοντας όρια στην ανάπτυξη στρατευμάτων και πυραύλων και προτείνοντας το μπλοκ να σταματήσει να επεκτείνεται προς τα σύνορα της Ρωσίας. Ωστόσο η συμμαχία επισημαίνει ότι θα διατηρεί την πολιτική «ανοικτών θυρών».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала