Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Στόλτενμπεργκ: Ανοικτό το ΝΑΤΟ για διάλογο με την Ρωσία - Θα προστατεύσουμε τους συμμάχους μας

© AFP 2023 / Kenzo TribouillardΓενς Στόλτενμπεργκ
Γενς Στόλτενμπεργκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, δηλώνει πως το ΝΑΤΟ παραμένει ανοικτό για διάλογο με την Μόσχα και πως θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί τους συμμάχους του.
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δηλώνει πως το ΝΑΤΟ παραμένει ανοικτό σε διάλογο με την Ρωσία και πως είναι έτοιμο να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τους συμμάχους του.
«Σε ευχαριστώ Καμάλα Χάρις (αντιπρόεδρος των ΗΠΑ) για την προσωπική σου δέσμευση στο ΝΑΤΟ και την σημαντική συνεισφορά των ΗΠΑ στην Συμμαχία μας. Η διατλαντική ενότητα είναι καθοριστική σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Παραμένουμε ανοικτοί για διάλογο με την Ρωσία και αποφασισμένοι να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τους Συμμάχους μας», έγραψε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ στο Twitter.
Τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει την Ρωσία για ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα για μία υποτιθέμενη προετοιμασία μίας εισβολής. Η Μόσχα έχει διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες, δηλώνοντας επανειλλημένως ότι δεν απειλεί κανέναν και πως ότι την ίδια στιγμή, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την στρατιωτική δραστηριότητα του NATO κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, που την θεωρεί ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Η Μόσχα έχει επίσης τονίσει ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μετακινεί στρατεύματα εντός των εδαφών της.
Η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ένα αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και της συμμαχίας. Η Μόσχα έχει προσφέρει προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, προτείνοντας όρια στην ανάπτυξη στρατευμάτων και πυραύλων και προτείνοντας το μπλοκ να σταματήσει να επεκτείνεται προς τα σύνορα της Ρωσίας. Ωστόσο η συμμαχία επισημαίνει ότι θα διατηρεί την πολιτική «ανοικτών θυρών».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала