https://sputniknews.gr/20220219/to-mystiko-systatiko-gia-zoymera-keftedakia-kai-kotoletes-24090475.html
Το μυστικό συστατικό για ζουμερά κεφτεδάκια και κοτολέτες
Το μυστικό συστατικό για ζουμερά κεφτεδάκια και κοτολέτες
Το μυστικό συστατικό για αφράτες κοτολέτες και κεφτεδάκια. 19.02.2022, Sputnik Ελλάδα
2022-02-19T04:56+0200
2022-02-19T04:56+0200
2022-02-19T04:56+0200
κοτόπουλο
σόδα
κρέας
κεφτεδάκια
συνταγές
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/711/65/7116554_0:201:1424:1002_1920x0_80_0_0_4f12ad1f781d237cb5d9ca17721ad8cc.jpg
Όταν τηγανίζετε κάποιο κρέας, χάνεται πολύ συχνά το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας του, με αποτέλεσμα να στεγνώνει.Και δυστυχώς το στεγνό κρέας δεν μπορεί να σωθεί με τίποτα, ούτε με μια σάλτσα ή σως.Γι' αυτό θα ήταν καλύτερα να προνοήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα μυστικό συστατικό.Σε ένα κιλό κρέατος, αρκεί να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα: Θα κάνει τις κοτολέτες και τα κεφτεδάκια σας αφράτα και ζουμερά.Υλικά:Εκτέλεση της συνταγήςΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το λιώνουμε με τα χέρια. Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, 2 γραμμάρια δυόσμο, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, κύμινο, 5 γραμμάρια μαγειρική σόδα, 4 γραμμάρια αλάτι, 50 ml μεταλλικό νερό, 10 ml φυτικό λάδι.Ακολούθως, ζυμώνουμε καλά τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου μία ώρα. Εάν έχετε χρόνο, μπορείτε να τον αφήσετε όλη τη νύχτα, για ακόμη περισσότερη νοστιμιά!Αφού φτιάξουμε τα κεφτεδάκια μας, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί στον φούρνο για 14 λεπτά στους 220 βαθμούς.
https://sputniknews.gr/20220204/xehaste-to-tigani-etsi-tha-ftiaxete-nostima-kai-ygieina-keftedakia-ston-foyrno--23325552.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/711/65/7116554_0:68:1424:1136_1920x0_80_0_0_5aaadbb7fd5163833c6e7dc42e1e8c67.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
κοτόπουλο, σόδα, κρέας, κεφτεδάκια, συνταγές
κοτόπουλο, σόδα, κρέας, κεφτεδάκια, συνταγές
Το μυστικό συστατικό για ζουμερά κεφτεδάκια και κοτολέτες
Το μυστικό συστατικό για αφράτες κοτολέτες και κεφτεδάκια.
Όταν τηγανίζετε κάποιο
κρέας, χάνεται πολύ συχνά το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας του, με αποτέλεσμα να
στεγνώνει.
Και δυστυχώς το στεγνό κρέας δεν μπορεί να σωθεί με τίποτα, ούτε με μια σάλτσα ή σως.
Γι' αυτό θα ήταν καλύτερα να προνοήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα μυστικό συστατικό.
Σε ένα κιλό κρέατος, αρκεί να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού
μαγειρική σόδα: Θα κάνει τις κοτολέτες και τα
κεφτεδάκια σας αφράτα και ζουμερά.

4 Φεβρουαρίου 2022, 10:51
Υλικά:
θυμάρι, κύμινο και κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση της συνταγής
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το λιώνουμε με τα χέρια. Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, 2 γραμμάρια δυόσμο, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, κύμινο, 5 γραμμάρια μαγειρική σόδα, 4 γραμμάρια αλάτι, 50 ml μεταλλικό νερό, 10 ml φυτικό λάδι.
Ακολούθως, ζυμώνουμε καλά τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου μία ώρα. Εάν έχετε χρόνο, μπορείτε να τον αφήσετε όλη τη νύχτα, για ακόμη περισσότερη νοστιμιά!
Αφού φτιάξουμε τα κεφτεδάκια μας, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί στον φούρνο για 14 λεπτά στους 220 βαθμούς.