Το μυστικό συστατικό για ζουμερά κεφτεδάκια και κοτολέτες

© Φωτογραφία : Emiliano Vittoriosi / UnsplashΚεφτεδάκια
Κεφτεδάκια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Το μυστικό συστατικό για αφράτες κοτολέτες και κεφτεδάκια.
Όταν τηγανίζετε κάποιο κρέας, χάνεται πολύ συχνά το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας του, με αποτέλεσμα να στεγνώνει.
Και δυστυχώς το στεγνό κρέας δεν μπορεί να σωθεί με τίποτα, ούτε με μια σάλτσα ή σως.
Γι' αυτό θα ήταν καλύτερα να προνοήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα μυστικό συστατικό.
Σε ένα κιλό κρέατος, αρκεί να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα: Θα κάνει τις κοτολέτες και τα κεφτεδάκια σας αφράτα και ζουμερά.
Κεφτεδάκια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.02.2022
Ξεχάστε το τηγάνι: Έτσι θα φτιάξετε νόστιμα και υγιεινά κεφτεδάκια στον φούρνο

Υλικά:

3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 γρ. δυόσμο
μαύρο πιπέρι
θυμάρι, κύμινο και κόκκινη πιπεριά
5 γρ. μαγειρική σόδα
4 γρ. αλάτι
50 ml μεταλλικό νερό
10 ml φυτικού ελαίου

Εκτέλεση της συνταγής

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το λιώνουμε με τα χέρια. Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, 2 γραμμάρια δυόσμο, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, κύμινο, 5 γραμμάρια μαγειρική σόδα, 4 γραμμάρια αλάτι, 50 ml μεταλλικό νερό, 10 ml φυτικό λάδι.
Ακολούθως, ζυμώνουμε καλά τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου μία ώρα. Εάν έχετε χρόνο, μπορείτε να τον αφήσετε όλη τη νύχτα, για ακόμη περισσότερη νοστιμιά!
Αφού φτιάξουμε τα κεφτεδάκια μας, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί στον φούρνο για 14 λεπτά στους 220 βαθμούς.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала