Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Υπουργοί Εξωτερικών της G7: Μόνη λύση η εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ

© Sputnik / Dan Levy / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΜαχητές στο Ντονμπάς
Μαχητές στο Ντονμπάς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Η εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η πολιτική διευθέτηση στην Ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τους υπουργούς εξωτερικών της G7.
Οι Υπουργοί Εξωτερικών της G7 δήλωσαν το Σάββατο ότι η ομάδα των εφτά πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου είναι έτοιμη για διάλογο με τη Ρωσία σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια, την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και τον έλεγχο των εξοπλισμών.
«Λάβαμε υπόψη τις τελευταίες ανακοινώσεις της Ρωσίας ότι είναι πρόθυμη να εμπλακεί διπλωματικά. Υπογραμμίζουμε τη δέσμευσή μας έναντι της Ρωσίας να συνεχίσουμε τον διάλογο για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ευρωπαϊκή ασφάλεια, η μείωση του κινδύνου, η διαφάνεια, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και ο έλεγχος των εξοπλισμών» ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 σε κοινή δήλωση.
Οι εφτά πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου κάλεσαν επίσης τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της, στις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς για να τις παροτρύνει να συμβάλουν στη αποκλιμάκωση της έντασης.
Μπόρις Τζόνσον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Κόσμος
Τζόνσον προς Ρωσία: Μπορεί να μην είναι αρκετές οι οικονομικές κυρώσεις
«Η Ρωσία πρέπει να αποκλιμακώσει και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ. Η αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας στη γραμμή επαφής τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Καταδικάζουμε τη χρήση βαρέως οπλισμού και τον αδιάκριτο βομβαρδισμό περιοχών αμάχων, που αποτελούν ξεκάθαρη παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ» αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ είναι «ο μόνος τρόπος για μια μόνιμη πολιτική λύση».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала