Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

CC0 / / Σήμερα γιορτάζει
Σήμερα γιορτάζει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022
Η 20ή Φεβρουαρίου 2022 είναι η 51η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγάθωνος πάπα Ρώμης και Οσίου Αγάθωνος του θαυματουργού (Του Ασώτου).
Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, που είναι η 51η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγάθωνος πάπα Ρώμης και Οσίου Αγάθωνος του θαυματουργού (Του Ασώτου).
Επίσης, τιμάται η μνήμη του Ανιανού Επισκόπου Αλεξανδρείας, του Λέοντος επισκόπου Κατάνης του θαυματουργού, του Σαδώκ ιερομάρτυρος επισκόπου και των συν αυτώ 128 μαρτύρων των εν Περσία, των Μαρτύρων Διδύμου, Ποταμίου και Νεμεσίου των Κυπρίων, των Οσίων Κινδέου επισκόπου Πισιδίας, Βησσαρίωνος του Θαυματουργού και Πλωτίνου.
Ακόμα, τιμάται η μνήμη της Οσίας Μιλδρέδης της εκ Βρεττανίας, της Οσιομάρτυρος Μακαρίου και των συν αυτώ αναιρεθέντων, του Κορνηλίου Ιερομάρτυρα του εκ Ρωσίας, του Αγίου Ευτροπίου και της Αγίας μάρτυρος Μαργαρίτας.
Συν τοις άλλοις, τιμάται η Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Κοζελσκάμσκ της Ρωσίας.
Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση το eortologio.net, την 20ή Φεβρουαρίου δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή.
Τέλος, η 20ή Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала