Καρκίνος του παγκρέατος: Τρία σημάδια που ίσως δείχνουν έναν «όγκο που πιέζει το στομάχι»

© Φωτογραφία : Pixabayκαρκίνος
καρκίνος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022
Τουλάχιστον τρία σημάδια μπορεί να «μαρτυρήσουν» έγκαιρα τον καρκίνο του παγκρέατος, που συνήθως διαγιγνώσκεται στα τελευταία στάδια, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ο καρκίνος του παγκρέατος τυπικά διαγιγνώσκεται στα τελευταία στάδια, όταν τα συμπτώματα της νόσου γίνονται αισθητά. Ως εκ τούτου, εάν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα σημάδια, τότε ίσως να ήταν καλό να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.
Τα καρκινικά κύτταρα που, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», αναπαράγονται στο πάγκρεας και αφορούν στο 90% των περιπτώσεων, παρουσιάζουν συγκεκριμένα συμπτώματα. Για παράδειγμα, μπορεί να προκληθούν γαστρεντερολογικά προβλήματα από έναν «όγκο που πιέζει το στομάχι».
Μπρόκολο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Εγκεφαλικό: Αυτή είναι η κορυφαία τροφή που μειώνει τον κίνδυνο και ρίχνει την πίεση

Τα σημάδια που ίσως μαρτυρούν τον καρκίνο του παγκρέατος

Ένα από τα σημάδια που ίσως δείχνει τον καρκίνο του παγκρέατος θα μπορούσε να είναι η ναυτία και, για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι τόσο σοβαρό που να κάνουν εμετό.
Ακόμα, ένα άλλο πιθανό σημάδι της νόσου θα μπορούσε να είναι η δυσπεψία, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) να την περιγράφει ως το αίσθημα πλήρους φουσκώματος, αδιαθεσίας, και καούρας.
Συν τοις άλλοις, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ιατρονοσηλευτικού ιδρύματος Johns Hopkins, η απώλεια της όρεξης θα μπορούσε επίσης να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι καρκίνου του παγκρέατος.
Πέρα από τα προαναφερθέντα σημάδια, ο καρκίνος του παγκρέατος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρήξιμο στην κοιλιά και κόπωση.
Ένα ποτήρι νερό (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.02.2022
Διαβήτης: Το απλό τεστ με νερό που μπορεί να δείξει εάν έχουμε «σάκχαρο»

Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της βρετανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Pancreatic Cancer UK», υπάρχουν «καλές ενδείξεις» ότι οι ακόλουθοι παράγοντες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος.
Αυτοί οι παράγοντες είναι οι εξής:
Μεγαλύτερη ηλικία.
Κάπνισμα.
Παχυσαρκία.
Παγκρεατίτιδα.
Διαβήτης.
Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παγκρέατος.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала