Κεφτεδάκια: Το «μυστικό» για να μην κολλάνε υπολείμματα στο πιάτο

© Φωτογραφία : CC0Κεφτεδάκια
Κεφτεδάκια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022
Πώς μπορούμε να ξεφορτωθούμε εύκολα και γρήγορα τα υπολείμματα από τα κεφτεδάκια που κολλάνε στον πάτο του πιάτου.
Τα κεφτεδάκια είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή, όμως τα υπολείμματα που αφήνουν στα πιάτα, ειδικά αν περάσει αρκετή ώρα και ξεραθούν, φεύγουν δύσκολα.
Αυτό αποτελεί «πονοκέφαλο» για πολλούς, όμως υπάρχει ένα εύκολο κόλπο για να μην χρειάζεται να πλένετε τα πιάτα για πολλή ώρα.
Οι πιο έμπειροι στις κουζίνες ξέρουν πως όλο το μυστικό κρύβεται στο χαρτί ψησίματος, το οποίο τοποθετείται στο ταψί πριν τα ψήσουμε.
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξτε λίγο φυτικό λάδι στο χαρτί και στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε το τηγάνισμα.
Γιαούρτι με μούρα και σμέουρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.02.2022
Υψηλή χοληστερόλη: Το κρεμώδες τρόφιμο που μειώνει κατά 10% τα κακά επίπεδά της
Αυτό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη γεύση που θα έχουν τα κεφτεδάκια, ενώ μετά μπορείτε απλά να πετάξετε το χαρτί στα σκουπίδια.
Αξίζει να σημειωθεί πως το χαρτί ψησίματος είναι μιας χρήσης και επομένως δεν είναι κατάλληλο για επαναχρησιμοποίηση.

Γιατί τα κεφτεδάκια χάνουν το σχήμα τους όταν τηγανίζονται;

Αν τα κεφτεδάκια παρασκευαστούν στις σωστές αναλογίες, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσουν το σχήμα τους.
Τηγανητές πατάτες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Τηγανιτές πατάτες: Τα κόλπα για να μείνουν τραγανές στο μαγείρεμα
Όταν «θρυμματίζονται» στο τηγάνι, τότε σίγουρα σημαίνει ότι έγινε λάθος στην προετοιμασία, καθώς η αναλογία στα υλικά είναι «κλειδί».
Η ενδεδειγμένη αναλογία πρέπει να είναι:
70% κρέας
20% ψωμί
10% κρεμμύδια
Βέβαια, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο κρεμμύδι ή οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας, αν θέλετε τα κεφτεδάκια σας να είναι πιο ζουμερά.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала