https://sputniknews.gr/20220220/keftedakia-to-mystiko-gia-na-min-kollane-ypoleimmata-sto-piato-24096897.html
Κεφτεδάκια: Το «μυστικό» για να μην κολλάνε υπολείμματα στο πιάτο
Κεφτεδάκια: Το «μυστικό» για να μην κολλάνε υπολείμματα στο πιάτο
Πώς μπορούμε να ξεφορτωθούμε εύκολα και γρήγορα τα υπολείμματα από τα κεφτεδάκια που κολλάνε στον πάτο του πιάτου. 20.02.2022, Sputnik Ελλάδα
2022-02-20T02:20+0200
2022-02-20T02:20+0200
2022-02-20T02:20+0200
κεφτεδάκια
κουζίνα
μαγείρεμα
μαγειρική
συνταγές
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e6/02/12/24096872_0:111:1920:1191_1920x0_80_0_0_cb804527a5200f8f5ae7b8b37e36e932.jpg
Τα κεφτεδάκια είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή, όμως τα υπολείμματα που αφήνουν στα πιάτα, ειδικά αν περάσει αρκετή ώρα και ξεραθούν, φεύγουν δύσκολα.Αυτό αποτελεί «πονοκέφαλο» για πολλούς, όμως υπάρχει ένα εύκολο κόλπο για να μην χρειάζεται να πλένετε τα πιάτα για πολλή ώρα.Οι πιο έμπειροι στις κουζίνες ξέρουν πως όλο το μυστικό κρύβεται στο χαρτί ψησίματος, το οποίο τοποθετείται στο ταψί πριν τα ψήσουμε.Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξτε λίγο φυτικό λάδι στο χαρτί και στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε το τηγάνισμα. Αυτό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη γεύση που θα έχουν τα κεφτεδάκια, ενώ μετά μπορείτε απλά να πετάξετε το χαρτί στα σκουπίδια.Αξίζει να σημειωθεί πως το χαρτί ψησίματος είναι μιας χρήσης και επομένως δεν είναι κατάλληλο για επαναχρησιμοποίηση. Γιατί τα κεφτεδάκια χάνουν το σχήμα τους όταν τηγανίζονται; Αν τα κεφτεδάκια παρασκευαστούν στις σωστές αναλογίες, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσουν το σχήμα τους. Όταν «θρυμματίζονται» στο τηγάνι, τότε σίγουρα σημαίνει ότι έγινε λάθος στην προετοιμασία, καθώς η αναλογία στα υλικά είναι «κλειδί».Η ενδεδειγμένη αναλογία πρέπει να είναι:Βέβαια, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο κρεμμύδι ή οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας, αν θέλετε τα κεφτεδάκια σας να είναι πιο ζουμερά.
https://sputniknews.gr/20220207/ypsili-holisteroli-to-kremodes-trofimo-poy-meionei-kata-10-ta-kaka-epipeda-tis-23412069.html
https://sputniknews.gr/20220218/tiganites-patates-ta-kolpa-gia-na-meinoyn-traganes-sto-mageirema-23969222.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e6/02/12/24096872_92:0:1828:1302_1920x0_80_0_0_7484d31a06fb2dd6e72ed5a563599ba5.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
κεφτεδάκια, κουζίνα, μαγείρεμα, μαγειρική, συνταγές
κεφτεδάκια, κουζίνα, μαγείρεμα, μαγειρική, συνταγές
Κεφτεδάκια: Το «μυστικό» για να μην κολλάνε υπολείμματα στο πιάτο
Πώς μπορούμε να ξεφορτωθούμε εύκολα και γρήγορα τα υπολείμματα από τα κεφτεδάκια που κολλάνε στον πάτο του πιάτου.
Τα κεφτεδάκια είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή, όμως τα υπολείμματα που αφήνουν στα πιάτα, ειδικά αν περάσει αρκετή ώρα και ξεραθούν, φεύγουν δύσκολα.
Αυτό αποτελεί «πονοκέφαλο» για πολλούς, όμως υπάρχει ένα εύκολο κόλπο για να μην χρειάζεται να πλένετε τα πιάτα για πολλή ώρα.
Οι πιο έμπειροι στις κουζίνες ξέρουν πως όλο το μυστικό κρύβεται στο χαρτί ψησίματος, το οποίο τοποθετείται στο ταψί πριν τα ψήσουμε.
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξτε λίγο φυτικό λάδι στο χαρτί και στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε το τηγάνισμα.

7 Φεβρουαρίου 2022, 06:02
Αυτό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη
γεύση που θα έχουν τα
κεφτεδάκια, ενώ μετά μπορείτε απλά να πετάξετε το χαρτί στα σκουπίδια.
Αξίζει να σημειωθεί πως το χαρτί ψησίματος είναι μιας χρήσης και επομένως δεν είναι κατάλληλο για επαναχρησιμοποίηση.
Γιατί τα κεφτεδάκια χάνουν το σχήμα τους όταν τηγανίζονται;
Αν τα κεφτεδάκια παρασκευαστούν στις σωστές αναλογίες, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσουν το σχήμα τους.

18 Φεβρουαρίου 2022, 02:25
Όταν «θρυμματίζονται» στο τηγάνι, τότε σίγουρα σημαίνει ότι έγινε λάθος στην προετοιμασία, καθώς η αναλογία στα υλικά είναι «κλειδί».
Η ενδεδειγμένη αναλογία πρέπει να είναι:
Βέβαια, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο κρεμμύδι ή οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας, αν θέλετε τα κεφτεδάκια σας να είναι πιο ζουμερά.