Προσοχή: Στοιχεία και αρχεία που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο κινητό σας

© Φωτογραφία : CC0Υπολογιστής και τηλέφωνο στο σπίτι
Υπολογιστής και τηλέφωνο στο σπίτι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022
Σύμφωνα με τη Ρωσίδα ειδικό σε θέματα πληροφορικής, δεν πρέπει να γίνεται αποθήκευση σημαντικών δεδομένων όπως αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου σε κινητό.
Δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο κινητό σας «ευαίσθητα» δεδομένα, τα οποία κάποιος δράστης μπορεί να χρησιμοποιήσει για προσωπικό όφελος, χακάροντας τη συσκευή σας, δήλωσε η Μαρία Βόλγκινα, αναλύτρια του Κέντρου Παρακολούθησης και Αντιμετώπισης Υποθέσεων Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφοριών Jet CSIRT της εταιρείας «Jet Infosystems» σε συνέντευξή της στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Prime».
Σε περίπτωση που για κάποιον είναι δύσκολο να θυμάται σύνθετους κωδικούς πρόσβασης και ονόματα χρήστη για διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες του διαδικτύου, η ειδικός πρότεινε τη χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ή κάποιων ενσωματωμένων συστημάτων αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης, τα οποία είναι διαθέσιμα σε συσκευές Android και iOS. Η ειδικός θεωρεί ότι «ευαίσθητες πληροφορίες» αποτελούν αντίγραφα προσωπικών εγγράφων, όπως ταυτότητα, διαβατήρια ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ.
«Εάν θεωρείτε ότι χρειάζεστε γρήγορη πρόσβαση σε τέτοια έγγραφα, είναι καλύτερο να τα ανεβάσετε σε ένα ασφαλές αποθηκευτικό χώρο στο iCloud. Πολλές υπηρεσίες παρέχουν δωρεάν αποθηκευτικό χώρο από δυο έως 15 Gigabyte, που είναι αρκετός για όλα τα σημαντικά έγγραφα» εξήγησε η Βόλγκινα.
Кινητό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.02.2022
Γιατί πρέπει να κλείνουμε το ίντερνετ στο κινητό μας το βράδυ
Κατά την άποψη της ειδικού, είναι σημαντικό να διαγράφονται όλες οι φωτογραφίες στις οποίες υπάρχει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη δίπλα σε κάποια σημαντικά έγγραφα (για παράδειγμα διαβατήριο) ή δίπλα σε ένα λευκό φύλλο χαρτιού, έτσι ώστε οι δράστες να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν photoshop για να εισάγουν αντίγραφο των εγγράφων πάνω σε αυτό το φύλλο. Δεν πρέπει, επίσης, να γίνεται αποθήκευση των στοιχείων της τραπεζικής κάρτας στο κινητό κατά τη διάρκεια αγορών στο διαδίκτυο.
Η Βόλγκινα προειδοποίησε ότι κάποιες εφαρμογές γρήγορης επικοινωνίας και κοινωνικά δίκτυα κατεβάζουν αυτόματα αρχεία πολυμέσων από την αλληλογραφία στη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα ενδέχεται να μην καταστραφούν εντελώς, ακόμη και αν γίνεται διαγραφή μηνυμάτων που περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες από την αλληλογραφία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала