Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Το πλάνο για το έκτακτο επίδομα ενόψει Πάσχα: Ποιοι θα το λάβουν - Τα κριτήρια και το ποσό

CC0 / / Ευρώ
Ευρώ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022
Ευάλωτες ομάδες πολιτών αναμένεται να λάβουν οικονομική στήριξη μέσω έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα.
Οικονομική «ανάσα» περιμένουν πολλά νοικοκυριά με τη μορφή χορήγησης έκτακτου επιδόματος, την ώρα που το κύμα ακρίβειας σαρώνει την χώρα.
Όπως αναφέρει το MEGA, από την κυβέρνηση εξετάζεται να δοθεί ένα επίδομα που θα αφορά σε ευάλωτες ομάδες.
Τέτοιες είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία.
Το ρεπορτάζ του σταθμού επισημαίνει ότι υπάρχει ερωτηματικό για το αν θα λάβουν το επίδομα και οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Τα κριτήρια

Προκειμένου να λάβει κάποιος το επίδομα, θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Δηλαδή, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2020, όπως αυτό προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2021, ενώ για τα περιουσιακά στοιχεία θα ληφθούν υπόψιν οι παλαιές αντικειμενικές αξίες.
Σύμφωνα πάντα με το MEGA, το ύψος του επιδόματος θα ανέρχεται περίπου στα 300 ευρώ ενώ αναμένεται να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
Όσο για το πότε αυτό θα χορηγηθεί, οι πληροφορίες του σταθμού αναφέρουν ότι αναμένεται να καταβληθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (18-21 Απριλίου), με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται στα μέσα Μαρτίου.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала