Υψηλή αρτηριακή πίεση: Οι αλλαγές στα μάτια θα μπορούσαν να προειδοποιούν για υπέρταση

CC0 / Pixabay / Η ματιά ενός μικρού αγοριού
Η ματιά ενός μικρού αγοριού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022
Ακόμα και τα μάτια, όταν σε αυτά παρατηρούνται ορισμένες αλλαγές, μπορεί να υποδεικνύουν την υπέρταση, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Η υψηλή αρτηριακή πίεση συχνά χαρακτηρίζεται ως «σιωπηλός δολοφόνος» μιας και πολλές φορές δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αλλαγές στα μάτια θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη υπέρτασης.
 Γυναίκα που κοιμάται - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2022
Κόσμος
Καρκίνος: Το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που διπλασιάζει τον κίνδυνο

Ποιες αλλαγές στα μάτια ίσως δείχνουν την υπέρταση

Οι αλλαγές στα μάτια μπορεί να μην είναι κάτι που θα συνδέατε με την υψηλή αρτηριακή πίεση. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του heart.org, «τα αιμοφόρα αγγεία στον αμφιβληστροειδή μπορεί να γίνουν λίγο πιο δύσκαμπτα και σκληρότερα» ως αποτέλεσμα αγγειακών παθήσεων.
Μάλιστα, ο οπτομτρης, Δρ. Γουίλιαμ Γουάιτ, ανέφερε για τα αιμοφόρα αγγεία: «Θα πιεστεί το ένα πάνω στο άλλο. [...] Όταν αυτό εξελιχθεί άσχημα, τότε θα δούμε κάποια από τα αιμοφόρα αγγεία να "σπάνε", θα δούμε κάποια αιμορραγία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια ολόκληρη σειρά προβλημάτων όρασης».
Καρδιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Καρδιακές παθήσεις: Η «καλύτερη δίαιτα» για τη μείωση του κινδύνου κατά 31%
Ακόμα, η θολή όραση μπορεί να είναι μια σημαντική αλλαγή που ενδεχομένως να παρατηρήσουν τα άτομα με υπέρταση.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί επίσης να παρατηρήσουν ρήξη αιμοφόρων αγγείων στο μάτι λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτό εμφανίζεται συχνά ως μια κόκκινη κηλίδα στο λευκό μέρος του ματιού σας. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν επηρεάζει καθόλου την όραση, ούτε προκαλεί πόνο.
Συμπληρώματα βιταμινών - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала