Χοληστερίνη: Το τρόφιμο που ρίχνει την «κακή» χοληστερόλη κατά 25% σε τέσσερις εβδομάδες

CC0 / / Φυτικές ίνες
Φυτικές ίνες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Αρκετοί τύποι τροφίμων έχουν διερευνηθεί για την επίδρασή τους στην «κακή» χοληστερίνη. Όσο μεγαλύτερη η κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής τόσο περισσότερο επωφελούμαστε.
Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, όμως υπάρχει ένα τρόφιμο που μπορεί να μειώσει τα «κακά» επίπεδά της μέχρι και 25% μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Μερικές έρευνες έχουν αποκαλύψει τα πιθανά οφέλη της κατανάλωσης βρώσιμων μανιταριών για τη θεραπεία και την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.
Σε μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Biology and Medicine, οι ερευνητές εντόπισαν τρεις τύπους μανιταριών που θα μπορούσαν να ρίξουν τα επίπεδα της χοληστερόλης κατά 25% σε τέσσερις εβδομάδες.
Γιαούρτι με μούρα και σμέουρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.02.2022
Υψηλή χοληστερόλη: Το κρεμώδες τρόφιμο που μειώνει κατά 10% τα κακά επίπεδά της
Τα τρία είδη των μανιταριών είναι τα ακόλουθα:
Μανιτάρια shiitake (με πικάντικη γεύση και θεραπευτικές ιδιότητες).
Μανιτάρια maitake μανιτάρι που χορεύει» στα ιαπωνικά το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά μία σειρά παθήσεων).
Μανιτάρια enoki (πολύ γνωστό στην ιαπωνική κουζίνα).
Η καθημερινή κατανάλωση των μανιταριών οδήγησε σε μείωση της χοληστερόλης στο αίμα κατά 25% μετά από τέσσερις εβδομάδες, ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.
Ωστόσο, η VeryWellHealth εξηγεί πως, δυστυχώς, οι περισσότερες μελέτες αυτού του είδους έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα, όπως αρουραίους, κουνέλια και ποντίκια και εξέτασαν μόνο τα μανιτάρια shiitake, Portobello ή Oyster (μερικά από τα πιο δημοφιλή μανιτάρια που βρίσκονται σε παντοπωλεία και εστιατόρια).
Μαγείρεμα - Ψάρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.02.2022
Πεντανόστιμο ψάρι: Χρειάζονται μόλις τρία υλικά και 15 λεπτά γι' αυτή τη συνταγή
Οι μελέτες περιλάμβαναν τη χορήγηση αποξηραμένων μανιταριών σε ζώα σε διάστημα ενός έως δύο μηνών, με το VeryWellHealth να συνοψίζει τα ευρήματα που προέκυψαν εξηγώντας ότι «τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης μειώθηκαν μεταξύ 10% και 65% ενώ τα τριγλυκερίδια έπεσαν έως και 70%».
«Τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης μειώθηκαν μεταξύ 5 και 54%.Τα επίπεδα χοληστερόλης HDL δεν φάνηκε να επηρεάζονται στις περισσότερες μελέτες» συνεχίζει, τονίζοντας πως όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μανιταριών που καταναλώνονται τόσο πιο σημαντική είναι η μείωση των λιπιδίων.
Στηθοσκόπιο γιατρού - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала