Καρκίνος του προστάτη: Τα επτά συμπτώματα του ουροποιητικού που συνδέονται με την πάθηση

CC0 / / Άνδρας
Άνδρας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Αν και ο καρκίνος του προστάτη δεν έχει εμφανή συμπτώματα στα αρχικά του στάδια, εντούτοις, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν επτά σημάδια του ουροποιητικού που συνδέονται με την πάθηση.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι σε μεγάλο βαθμό χωρίς συμπτώματα, γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να κάνετε εξετάσεις και να φροντίζετε την υγεία σας. Ωστόσο, υπάρχουν επτά σημάδια που συνδέονται με την πάθηση.
Πάντως, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», όταν η νόσος διαγνωστεί στο αρχικό στάδιο, το 100% των ασθενών θα ζήσουν για πέντε χρόνια ή και περισσότερο.
Βιταμίνες χάπια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022
Βιταμίνη Β12: Τα οκτώ συμπτώματα που δείχνουν έλλειψη - Ποιο είναι το σημάδι στο στόμα

Σημάδια που συνδέονται με καρκίνο του προστάτη

Το πρόβλημα είναι ότι ο καρκίνος του προστάτη συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα στα αρχικά του στάδια και έτσι οι άνδρες συχνά δεν υποβάλλονται σε εξετάσεις, με αποτέλεσμα η ασθένεια να μην διαγιγνώσκεται έγκαιρα.
Αυτό συμβαίνει επειδή ο καρκίνος του προστάτη αρχίζει να αναπτύσσεται στο εξωτερικό μέρος του προστάτη, όπου δεν πιέζει την ουρήθρα.
Δεν θα μπορέσετε να διακρίνετε τη νόσο έως ότου έχει προχωρήσει ώστε να ασκήσει πίεση στην ουρήθρα, η οποία μεταφέρει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη, επομένως ο καρκίνος που αναπτύσσεται θα επηρεάσει τον τρόπο που ουρείτε.
Τα επτά συμπτώματα του ουροποιητικού που συνδέονται με την πάθηση είναι τα εξής:
Δυσκολία στην ούρηση.
Μειωμένη δύναμη στη ροή των ούρων.
Αίμα στα ούρα.
Αίμα στο σπέρμα.
Πόνος στα οστά.
Αδικαιολόγητη απώλεια βάρους.
Στυτική δυσλειτουργία.
Η ματιά ενός μικρού αγοριού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2022
Υψηλή αρτηριακή πίεση: Οι αλλαγές στα μάτια θα μπορούσαν να προειδοποιούν για υπέρταση
Εάν έχετε τοπικά προχωρημένο καρκίνο του προστάτη ή εάν η νόσος έχει εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές του σώματος, τότε μπορεί να εμφανίσετε πιο γενικά συμπτώματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Cancer Prostate UK, ενός βρετανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού, τα ακόλουθα είναι σημάδια και των δύο περιπτώσεων.
Αυτά τα σημάδια είναι τα εξής:
Πόνος στην πλάτη, πόνος στο ισχίο ή πόνος στη λεκάνη.
Προβλήματα απόκτησης ή διατήρησης στύσης.
Αίμα στα ούρα ή στο σπέρμα.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους.
Χάπια - Sputnik Ελλάδα
Το Sputnik υποστηρίζει την υπεύθυνη φροντίδα υγείας

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала