Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τι λέει το Κρεμλίνο για την επικοινωνία Πούτιν με Μακρόν για την Ουκρανία

© Sputnik / Aleksandr VilfΚρεμλίνο
Κρεμλίνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Σχόλιο του Κρεμλίνου αναφορικά με την επικοινωνία Πούτιν - Μακρόν για την Ουκρανία.
Οι επαφές υπουργών Ρωσίας και Γαλλίας είναι πιθανό να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μία μέρα μετά την επικοινωνία των Προέδρων των δύο χωρών.
Ειδικότερα, σε ενημέρωση δημοσιογράφων, ο Πεσκόφ επεσήμανε πως οι επαφές μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Γαλλίας είναι πιθανές εντός των επόμενων ημερών.
Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις επικοινωνίες που είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Εμανουέλ Μακρόν, επιβεβαιώνοντας πως συνομίλησαν το βράδυ της Κυριακής για την κατάσταση στην Ουκρανία.
«Χθες… με πρωτοβουλία του Προέδρου Μακρόν, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία των ηγετών της Ρωσίας και της Γαλλίας μέσα στην ίδια μέρα» είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι πλευρές συνέχισαν να συζητούν την «κατάσταση γύρω από την Ουκρανία».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι Πρόεδροι τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών και των πολιτικών συμβούλων.
«Επαφές μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών είναι, επίσης, πιθανές στο εγγύς μέλλον» επεσήμανε ο Πεσκόφ.
Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος Πρόεδρος πρότεινε στον Ρώσο ομόλογό του τη διοργάνωση μίας συνόδου με εκείνον και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
«Ο Μακρόν πρότεινε μια Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του Προέδρου Μπάιντεν και του Προέδρου Πούτιν και, στη συνέχεια, με όλους τους ενδιαφερόμενους για την ασφάλεια και τη στρατηγική σταθερότητα στην Ευρώπη. Οι Πρόεδροι Μπάιντεν και Πούτιν αποδέχθηκαν κατ' αρχήν την ιδέα μιας τέτοιας Συνόδου Κορυφής» επισημάνθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Κόσμος
Ουκρανία: Θέλουμε ένταξη στο ΝΑΤΟ, παρά την πίεση από ευρωπαϊκές χώρες
Το Κίεβο και τα κράτη της Δύσης εξέφρασαν πρόσφατα την ανησυχία τους για την υποτιθέμενη αύξηση των «επιθετικών ενεργειών» από τη Ρωσία κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τέτοιες κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν απειλεί κανέναν και δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε κανέναν και οι ισχυρισμοί για «ρωσική επιθετικότητα» χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να τοποθετηθεί περισσότερος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала