22/2/22: Happy… Twosday! Τι κάνει τη σημερινή ημέρα τόσο ξεχωριστή

© Φωτογραφία : pixabayΟ αριθμός «2»
Ο αριθμός «2» - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Σας ευχήθηκαν και εσάς Happy… Twosday και δεν γνωρίζεται τι στο καλό είναι πάλι αυτό;
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν πρέπει να είναι απαραίτητα συνωμοσιολόγοι, των οποίων το βλέμμα σήμερα (2/22/22) το βράδυ, αφού «καρφωθεί» στο ρολόι στις 22:22, θα αναζητήσουν σημάδια από το σύμπαν.
Από το πρωί, πολλοί χρήστες των social media εύχονται «Happy Twosday», δηλαδή ευτυχισμένη «μέρα των δύο», ωστόσο ακόμη περισσότεροι ίσως αναρωτιούνται τι στο καλό σημαίνει πάλι αυτό.
Γιατί μπορεί σχεδόν κάθε ημέρα πλέον να είναι αφιερωμένη κάπου, ωστόσο η σημερινή είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή αφού δεν θα επαναληφθεί ξανά! Και ο λόγος είναι καθαρά αριθμητικός και ημερολογιακός.
Η διεστραμμένη καθηγήτρια Melissa Blair - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Κόσμος
Ανώμαλη καθηγήτρια κακοποίησε σεξουαλικά εννιά ανήλικους μαθητές με αντάλλαγμα… ηλεκτρονικά τσιγάρα
Η ημερομηνία (22/2/22), γνωστή και ως «καρκινική», καθώς μπορεί κάποιος να τη διαβάσει και από τα αριστερά αλλά και από τα δεξιά, προκαλεί ντελίριο παγκοσμίως.
Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι η «Twosday» πέφτει και Τρίτη, δηλαδή τη δεύτερη ημέρα της εβδομάδας, σύμφωνα με τους απανταχού αριθμολόγους και… αριθμολάγνους, σηματοδοτεί ένα άνευ προηγουμένου ορόσημο.
Και μπορεί η «Twosday» να μην έχει καμία απολύτως ιστορική σημασία ή να μην στέλνει κάποιο κοινωνικό μήνυμα, ωστόσο για πολλούς είναι ιδιαίτερη, αν κρίνει κανείς από τα αναμνηστικά προϊόντα που διατίθενται στο διαδίκτυο.
Επίσης, σύμφωνα με την Washington Post, ο «πυρετός» της Twosday έχει «χτυπήσει» ακόμα και ορισμένες εταιρείες και ξενοδοχεία στις ΗΠΑ που κάνουν ειδικές προσφορές με εκπτώσεις 22% και τιμές που ξεκινούν από 222 δολάρια.
Την τιμητική τους έχουν σήμερα και οι γάμοι, αφού πολλά ζευγάρια επιλέγουν ξεχωριστές ημερομηνίες όπως η σημερινή, για να ενώσουν τις ζωές τους. Οι αρμόδιες Αρχές στο Λας Βέγκας δεν αποκλείουν, μάλιστα, να τελεστούν σήμερα περισσότεροι γάμοι κι από τις 7 Ιουλίου του 2007, όταν και είχε σημειωθεί το προηγούμενο ρεκόρ.
Σημειώνεται πάντως ότι ο αιώνας μας δεν «σημαδεύτηκε» μόνο από την «Twosday», αλλά είχαμε δύο «Onesdays» (1/11/11 και 11/11/11) και άλλους 11 μήνες με επαναλήψεις όπως 01/01/01, 06/06/06 και 12/12/12, ενώ θα δούμε «Threesday», δηλαδή 3/3/33 σε 11 χρόνια και «Foursday», άλλα 11 χρόνια μετά.

Η επιστημονική εξήγηση για τον κακό χαμό

Σύμφωνα με έρευνες, ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει αναπτύξει μια φανταστική ικανότητα να βρίσκει νοήματα και συνδέσεις σε οποιοδήποτε μοτίβο. Ανακαλύπτοντας μάλιστα ένα, ο άνθρωπος, έπειτα από μία μικρή δόση ντοπαμίνης, κινητοποιείται να εντοπίσει περισσότερα.
Τα υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης επηρεάζουν την τάση μας να ανακαλύπτουμε κάποιο νόημα, δίνοντας σημασία σε πράγματα που ουσιαστικά δεν έχουν. Και κάπως έτσι έρχεται και η πίστη για κάθε λογής «παραφυσικό» φαινόμενο.
«Μερικοί άνθρωποι βλέπουν έναν επαναλαμβανόμενο αριθμό, ως μια επιβεβαίωση, ένα είδος πράσινου φωτός που τους ανάβει το σύμπαν, για να τους ενημερώσει ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο ή ότι προστατεύονται, ή έχουν έναν οδηγό ή ένα πνεύμα που επικοινωνεί μαζί τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αμερικανίδα αστρολόγος, Aliza Kelly, εξηγώντας πως πολλοί άνθρωποι αναφέρονται επίσης στους επαναλαμβανόμενους αριθμούς με τον όρο «αγγελικοί», υποστηρίζοντας πως εμφανίζονται τυχαία στη ζωή μας και στέλνουν κάποιο υπερφυσικό μήνυμα.
Από την πλευρά του, ο αριθμολόγος, Barry Markovsky, εξηγεί πως «ένα άλλο παράδειγμα αποφένιας (αυθόρμητη αντίληψη συσχετίσεων και νοημάτων γεγονότων άσχετων μεταξύ τους) είναι η αστρολογία, που συνδέει οπτικά τα αστέρια σε αστερισμούς. Αυτά είναι τα γνωστά ζώδια. Κάθε ζώδιο συνδέεται με έννοιες που σχετίζονται με το αντίστοιχο αντικείμενο του (π.χ. του σκορπιού είναι οι δαγκάνες κ.ο.κ.). Ωστόσο, αυτά τα σημάδια δεν υπάρχουν στον ουρανό με καμία φυσική έννοια και το όλο σύστημα αποτυγχάνει σε επιστημονικές δοκιμές».

Το δύο στην αριθμολογία

Στα μαθηματικά ο αριθμός «2» είναι ο μόνος άρτιος πρώτος αριθμός: Ο πρώτος των πρώτων αριθμών (αυτοί που διαιρούνται με το 1). Οι δυο κάθετες γραμμές του συμβολίζουν τον άνδρα και τη γυναίκα, τη μέρα και τη νύχτα, τη ζωή και το θάνατο, τη θλίψη και τη χαρά, τον πόλεμο και την ειρήνη. Στην αριθμολογία, δε, «η ενέργειά του σχετίζεται με την ισορροπία, την ευαισθησία και τη συνεργασία».
Το «2» είναι επίσης και ο πιο θηλυκός αριθμός, καθώς αντιπροσωπεύει τη χάρη και τη δύναμη μαζί και έχει την ιδιότητα «να επαναφέρει την ειρήνη και την ισορροπία».
Και μπορεί για κάποιους να θεωρείται τυχερός αριθμός, καθώς όλα τα καλά έρχονται συνήθως σε… ζευγάρια, ωστόσο κατά τους Πυθαγόρειους είναι άτυχος, αντιπροσωπεύοντας τη διαίρεση.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала