Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Δούμα: Τα σύνορα των Λ.Δ. Ντονέτσκ - Λουγκάνσκ προστατεύονται από κοινού με τη Μόσχα

© AFP 2022 / Kirill KudryavtsevΗ ρωσική σημαία
Η ρωσική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.02.2022
Από κοινού με τη Μόσχα προστατεύονται, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (22/02), τα κρατικά σύνορα των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίες αναγνωρίστηκαν τη Δευτέρα (21/02) από τη Ρωσία.
Η προστασία των κρατικών συνόρων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τη Μόσχα, αναφέρουν τα προσχέδια συμφωνιών που δημοσίευσε η Ρωσική Κρατική Δούμα την Τρίτη (22/02).
Συγκεκριμένα, το Άρθρο 3 του σχεδίου συμφωνίας για συνεργασία και αμοιβαία συνδρομή με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ αναφέρει: «Η προστασία των κρατικών συνόρων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ θα πραγματοποιηθεί με τις κοινές προσπάθειες των συμβαλλομένων μερών με βάση τα συμφέροντα της δικής τους ασφάλειας, καθώς και της ειρήνης και σταθερότητας. Τα συμβαλλόμενα μέρη θα συνάψουν χωριστή συμφωνία σχετικά με αυτό θέμα».
Η ίδια φόρμουλα περιλαμβάνεται και στο σχέδιο συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, με τις δύο συμφωνίες να έχουν συναφθεί για περίοδο δέκα ετών.
Πάντως, με βάση τις δημοσιευμένες σχετικές συμφωνίες, τα μέρη υποχρεώθηκαν να σεβαστούν την ακεραιότητα και το απαραβίαστο των συνόρων του άλλου με τη Ρωσία, λαμβάνοντας αποτελεσματικά μέτρα για τη διατήρηση και τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού συστήματος των δημοκρατιών.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράφει την αναγνώριση ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2022
Κόσμος
Πούτιν: Δημοσιεύτηκε το διάταγμά του για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ - Λουγκάνσκ
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα (21/02), ύστερα από μια έκτακτη μεγάλη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, απευθυνόμενος στους πολίτες της Ρωσίας, είπε ότι θεωρεί απαραίτητο να ληφθεί απόφαση για άμεση αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Ακόμα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι ο κόσμος προτιμά να μην παρατηρεί τη φρίκη και τη γενοκτονία στο Ντονμπάς, καθώς δεν περνά ούτε μια ημέρα χωρίς βομβαρδισμούς και σκοτωμούς αμάχων. Όπως δήλωσε ο ίδιος, σε περίπτωση περαιτέρω αιματοχυσίας στην περιοχή, ολόκληρη η ευθύνη θα βαρύνει το καθεστώς του Κιέβου.
Επισημαίνεται ότι οι ηγεσίες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ απηύθυναν έκκληση με αίτημα στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους.
Αμέσως μετά την προσφυγή τους, ο Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε διατάγματα στο Κρεμλίνο για την αναγνώριση Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала